Aktuális

A férfiak után a magyar női 4x400-as váltó is országos csúcsot futott az atlétikai vb-n

Ismeretlen fenyegette meg Andrej Babis cseh elnökjelölt feleségét

| Szerző: hirado.hu
Monika Babisová fenyegető tartalmú levelet kapott, amelyben egy éles lőszert is találtak. A rendőrség nyomoz az ügyben.

A cseh elnökválasztás második fordulójába bejutó Andrej Babis felesége, Monika Babisová egy borítékba csomagolt fenyegetést kapott egy ismeretlentől – írta meg a cseh lidovky.cz hírportál.

A jobbközép ANO 2011 párt vezetője egy rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be az esetet szombaton. Andrej Babis közölte:

„Reggel a biztonságiak egy borítékot adtak át nekem, amelyet a feleségemnek, Monikának címeztek. A küldeményben egy éles lőszert és mocskolódó üzeneteket tartalmazó papírt találtunk. Azonnal értesítettem a rendőrséget, akik haladéktalanul megkezdték az ügy kivizsgálását”.

Az eset kapcsán megszólalt Babis ellenfele, a másik elnökjelölt, Petr Pavel, aki elítélte ellenfele családjának megfenyegetését, ugyanakkor emlékeztetett, a kampány feszült légköre miatt Babist terheli a felelősség, mert ő ijesztgeti a választókat.

Kapcsolódó tartalom

Az egyneműek házasságát nyíltan támogató – nyugalmazott tábornok – Pavel korábban tagja volt a Csehszlovák Kommunista Pártnak, amit a később nyilvánosan „hibának” minősített.

A legfrissebb közvéleménykutatások szerint a közvetlen elnökválasztás két talpon maradt jelöltje közül Petr Pavel áll jobban, őt a választásra jogosultak 35,4 százaléka, míg a V4 országok erős támogatóját, Andrej Babist 34,9 százalék látná szívesen az elnöki székben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még