Fontos

Orbán Viktor: Elkezdődött a háromnapos kormányülés Sopronbánfalván

Origo: Magyargyűlölő szélsőséges LMBTQ-aktivista lett az új EP-alelnök

| Szerző: hirado.hu
Az Origo szerint újabb provokációt hajtott végre az Európai Parlament, amely a korrupt Eva Kaili helyére egy militáns LMBTQ-aktivistát választott alelnöknek. A portál szerint a luxemburgi szocialista, Marc Angel élen járt Magyarország elítélésében a gyermekvédelmi törvény miatt és folyamatosan kampányol azért, hogy az iskolákban minél korábban kezdjék el a gyerekek oktatását a transz- és gender identitásokról.

Szerdán viszonylag nagy többséggel választotta meg a korrupció miatt letartóztatott Eva Kaili utódját az Európai Parlamet. Az új alelnök az a szintén szocialista luxemburgi Marc Angel lett, aki az elmúlt években arról vált ismerté Brüsszelben, hogy az egyik leghangosabb melegjogi aktivista. Az origo szombati cikkében úgy fogalmaz:  „Marc Angel évek óta gyűlöli Magyarországot, mert hazánk nemet mondott az erőszakos LMBTQ-lobbira.”

„Arra is felszólítunk minden tagállamot, hogy ismerjék el az azonos neműek házasságát!” – így követelte az EP új alelnöke pár hónapja, hogy a magyar kormány is ismerje el az azonos neműek házasságát.

Kapcsolódó tartalom

Marc Angel az origo összegzése szerint: kifejezetten büszke arra, hogy az EP-LMBTQ csoportjának vezetésével élen jár a magyar és a lengyel gyermekvédelmi intézkedések elleni brüsszeli nyomásgyakorlásban.

Örömét fejezte ki, amikor az Európai Bizottság bejelentette a kötelezettségszegési eljárást Magyarország és Lengyelország ellen is. De élesen bírálta a magyar gyermekvédelmi törvényt is.

„Ez az új magyar törvény nemcsak homofób és transzfób, hanem többféle módon korlátozza a gyermekek jogait.” – fogalmazott nemrég az Európai Parlamentben Marc Angel. Egy interjúban pedig azt mondta: rendkívül fontos az LMBTQ-val kapcsolatos oktatás kérdése az iskolákban, majd kiemelte: valamennyi korosztály számára elérhetővé kell tenni és nagyon korán el kell kezdeni az LMBTQ-kérdések oktatását az iskolákban. Az origo arra is felhívja a figyelmet, hogy az Európai Parlament új baloldali alelnöke a Facebook-oldala alapján jó barátságot ápol Cyrus Engererrel, aki szintén tagja az LMBTQ-csoportnak, és javaslattevője volt a Magyarországot elítélő EP-határozattervezetnek még 2021 nyarán.

A portál emlékeztetett, hogy Cyrus Engerert, a máltai Munkáspárt brüsszeli képviselőjét korábban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság, miután lejárató szándékkal pornográf felvételeket terjesztett a volt férfi partneréről, aki szakított vele.

Az origo szerint egyébként Marc Angel ügyel arra, hogy külső megjelenésével is folyamatosan népszerűsítse a szivárványos ideológiát: az LMBTQ szivárványos zászlóját szinte mindenhová magával viszi, sőt abba szokott beöltözni, más LMBTQ kiegészítőkkel együtt.

 

Kiemelt kép: Marc Angel, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének luxemburgi EP-kéviselője az Európai Parlament strasbourgi üléstermében 2023. január 17-én. 

Fotó: MTI/AP

Ajánljuk még