Aktuális

A szerencsétlenségben 14-en sérültek meg: fa dőlt egy hullámvasútra

Hétvégén sem nyugszanak a bandák Svédországban: több lövöldözés, valamint gyilkosság történt Stockholmban

| Szerző: hirado.hu
Újabb erőszakos éjszakán van túl Svédország. Egyetlen este leforgása alatt három lövöldözéssel járó bűncselekmény történt az egykori békés hétköznapjairól, remek szociális ellátórendszeréről ismert Svédországban. A helyi rendőrség illetékesei szerint, amennyiben ilyen ütemben szaporodnak a bűncselekmények, nem fogják tudni kezelni a helyzetet.

Ismeretlen elkövetők több lövést adtak le egy házra Stockholm Botkyrka nevű elővárosában az elmúlt éjszaka.  A sajtó információi szerint több ember tartózkodott az épületben a támadás idején, ám személyi sérülés nem történt, az elkövetők elmenekültek a helyszínről.

A fegyveres támadást megelőzően egy másik külvárosi negyedben, Fruangenben is lövöldözéshez riasztották az egyenruhásokat: egy lakás ajtajába adtak le több lövést ismeretlenek. A rendőrség információi szerint a célpont az egyik stockholmi banda, a Dalen egyik tagja volt.

A véres estét egy gyilkosság zárta, a főváros északi részén egy negyvenes éveiben járó férfit találtak holtan a rendőrök, halálát lőtt sebek okozták. Szemtanúk elmondása szerint egy ezüst színű Volvo hajtott el nagy sebességgel a helyszínről, pontosan ugyanolyan, mint amilyet a fruangeni lövöldözést követően láttak többen.

A stockholmi rendőrség illetékese, Mikael Pettersson az Aftonbladet érdeklődésére válaszolva elmondta:

pillanatnyilag még kezelni tudják a helyzetet, de félő, amennyiben eszkalálódik az erőszakhullám, nem lesz elég rendőr a biztonság garantálására.

Az elmúlt években számos olyan bűncselekmény történt Svédországban, amely – zömében – migráns hátterű bandákhoz volt köthető. Az egyre erőszakosabbá váló, sokszor kamaszfiúkat is soraikban tudó bűnszervezetek főként a drogkereskedelemben és a prostitúcióban érdekeltek. Egymás közötti háborújuk vétlen áldozatokat is követelt, akik közül egy tizenkét éves kislány értelmetlen halála rázta meg leginkább a skandináv országot.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még