Aktuális

Újabb titkosított dokumentumok kerültek elő Joe Biden házából

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bezár az RT France orosz televízió, miután befagyasztották a bankszámláit

Bezár az RT France, az orosz állami televízió franciaországi csatornája, miután az ukrajnai orosz invázió kapcsán egy francia bank befagyasztotta a bankszámláit – jelentette be szombaton a televízió igazgatója.

„Ötévi zaklatás után a hatalmon lévő vezetés elérte a célját: az RT France bezárását” – írta a Twitteren Kszenyija Fjodorova.

Az igazgató közölte: veszélyben forog százhuszonhárom alkalmazott – közöttük hetvenhét újságíró igazolvánnyal rendelkező munkatárs – januári bérének a kifizetése, és el is veszíthetik a munkájukat a bankszámlák befagyasztása miatt. Moszkva megtorlást helyezett kilátásba a francia pénzügyminisztérium intézkedése miatt, amelyről először pénteken számoltak be az RF France szakszervezetei.

Az orosz újságírók terrorizálásával vádolják Párizst

„Az RT France számláinak befagyasztása az Oroszországban működő francia média elleni megtorló intézkedésekhez vezet” – írta a TASZSZ és a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség szombaton egy meg nem nevezett külügyminisztériumi illetékesre hivatkozva, aki „az orosz újságírók terrorizálásával” vádolta meg Párizst.

A francia pénzügyminisztérium azt mondta az AFP francia hírügynökségnek, hogy a csatorna bankszámláinak befagyasztására a legutóbbi európai uniós szankciók keretében került sor, nem francia kezdeményezésre.

Az RT és a Szputnyik orosz médiumok televíziós sugárzásának, illetve internetes oldalának a betiltását az Európai Unió március 2-án, röviddel azután rendelte el, hogy a Kreml csapatokat küldött Ukrajnába 2022 februárjában. Az RT France fellebbezését az Európai Unió Bírósága tavaly júliusban elutasította. Franciaország volt az egyetlen uniós tagállam, amely engedélyezte az RT leányvállalatának működését, amely továbbra is gyárt és sugároz műsorokat, amelyek VPN internetes hozzáféréssel érhetők el.

A 2005-ben alapított Russia Today (RT) állami alapítású televízió több idegen nyelven, így angolul, franciául, spanyolul és arabul működtet csatornákat és internetes oldalakat. A nyugati országok azzal vádolják, hogy dezinformációt és Kreml-párti propagandát terjeszt.

A kiemelt kép illusztráció. 

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még