Aktuális

Megnéztük a szállodát, ahol ingyen pihent a korrupcióba keveredett brüsszeli politikus

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az anglikán egyház megkövette az LMBTQ-közösség tagjait

| Szerző: hirado.hu
Az anglikán egyház püspökei bocsánatot kértek az LMBTQ-közösség tagjaitól, amiért a múltban „kirekesztették és elutasították” őket. Az egyházi vezetők közölték, szívesen látják őket a templomokban és az egyházközségben, hiszen mind Isten gyermekei vagyunk.

Az anglikán egyház püspökei nyilvánosan kértek bocsánatot az LMBTQ-közösség tagjaitól, amiért a múltban „megkülönböztették és kirekesztették” őket.

A vallási vezetők közölték:

egyházuk ellenséges és homofób reakciói szégyenletesek voltak, nem úgy szerették a közösség tagjait, ahogyan Isten szereti őket, és ez teljességgel helytelen.

A püspökök közölték továbbá, szívesen látják LMBTQ embertársaikat templomaikban, közösségeikben, hiszen „mindannyian Isten gyermekei vagyunk”.

Mindezek ellenére, az anglikán egyház elutasítja az azonos neműek házasságát, és ezen feltehetőleg a jövőben sem kíván majd változtatni.

A februárban esedékes londoni zsinaton is a jelenlegi álláspont fenntartása mellett foglalnak majd állást, ugyanis szerintük a házasság egy nő és egy férfi szövetsége.

Az egyházat vezető Justin Welby Canterbury érsek szerint, a püspökök javaslatát egyesek túl megengedőnek, míg mások szerint túlzottan konzervatívnak tartják.

Az azonos nemű párok 2014 óta köthetnek házasságot egymással Nagy-Britanniában, az erről szóló törvényt 2013-ban szentesítette – az azóta elhunyt uralkodó – II. Erzsébet. Akkor mind az anglikán, mind pedig a katolikus egyház tiltakozott a sokak által inkriminált törvény ellen.

Kiemelt kép: Justin Welby, Canterbury érseke (fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga).

Ajánljuk még