Aktuális

Kigyulladt a konyha, meghalt egy idős ember Nyíregyházán

Vonatok ütköztek hajnalban egy ausztriai vasútállomáson, kigyulladtak a vagonok

| Szerző: hirado.hu
Pénteken kora reggel összeütközött két vegyi anyagot szállító tehervonat a karintiai Fürnitz vasútállomáson. Mindkét mozdonyvezető megsérült. A Faak am See-i tűzoltók és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a baleset helyszínére.

„Hajnali fél öt óta tart az akció. A két tehervonat közül az egyik kigyulladt” – közölte a Faak am See-i (Karintia) önkéntes tűzoltóság a Facebook-oldalán péntek reggel.

A két tehervonatszerelvény ütközése következtében keletkezett tűz terjedését reggelre sikerült megfékezni, de az oltási munkálatok még tartanak – számolt be a Kronen Zeitung internetes kiadása.

Az osztrák állami vasúttársaság (ÖBB) közlése szerint a baleset során veszélyes anyag is kiömlött, amelynek semlegesítését a katasztrófavédelem szakemberei végzik.

A mozdonyvezetők könnyű sérüléseket szenvedtek, a mentők a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították őket

– számolt be Rosanna Zernatto-Peschel, az ÖBB vasúttársaság szóvivője. A lap kiemelte, jelenleg nem tudni, hogyan történt a baleset.

A kiemelt kép forrása: Önkéntes tűzoltóság, Faak am See/Facebook

Ajánljuk még