Aktuális

A szerencsétlenségben 14-en sérültek meg: fa dőlt egy hullámvasútra

Megnéztük a szállodát, ahol ingyen pihent a korrupcióba keveredett brüsszeli politikus

| Szerző: hirado.hu
A Politico beszámolója szerint az EP-elnököt és férjét tavaly októberben egy elit borásztársaság látta vendégül egy olyan luxusszállodában, ahol az éjszakánként 350 euróba kerülő hotelszoba mellé még egy pazar vacsorát is biztosítottak számukra.

 

Roberta Metsola és férje tavaly októberben vendégeskedett Franciaország híres borvidékén, Burgundiában, ahol a „Confrérie des Chevaliers du Tastevin” nevű borászati társaság ingyen szállással és ötfogásos vacsorával ajándékozta meg a házaspárt.

Az EP-elnök szállása az ötcsillagos Hôtel Le Cepben volt, ahol egy szoba 349 euró+áfa.

Amint arról korábban lapunk is beszámolt, Roberta Metsola az elmúlt napokban jelentette be azokat az ajándékokat, amelyeket EP-képviselőként kapott a 2019-es parlamenti ciklus kezdete óta. Metsola 142 ajándékot vallott be, amelyek közül 125 tételt határidőn túl hozott nyilvánosságra.

Annak ellenére, hogy a parlamenti képviselőkre vonatkozó szabályok előírják, hogy ha a politikus ajándékot fogad el, azt a következő hónap végéig kötelező bevallania, a 2019-es parlamenti ciklus kezdete óta mindössze 10 EP-képviselő, köztük a parlament jelenlegi elnöke tett eleget az előírásnak.

Kapcsolódó tartalom

Az EP elnökei között bevett gyakorlat volt, hogy a tisztségük betöltése során kapott ajándékokat csak a mandátumuk lejártát követően vallották be, így kerülve el a nyilvánosságra hozatali procedúrát.

Kiemelt kép: Roberta Metsola, a testület elnöke az Európai Parlament strasbourgi üléstermében az Európai Unió parlamentje létrejötte 70. évfordulójának ünnepségén 2022. november 22-én
Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Az ötcsillagos Hôtel Le Cep franciaországi luxusszállodában vendégeskedett az Európai Parlament elnöke, Roberta Metsola 2022 októberébenForrás: Booking.com
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2023/01/Hotel-Le-Cep_Roberta-Metsola_1-1024x440.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még