Aktuális

Őrült ámokfutása után még a rendőröket is el akarta ütni a tapolcai férfi, vádat emeltek ellene

Ettől álmatlan éjszakái lesznek! Amikor kiszállt a kocsiból és a lába előtt egy gigaszörny tűnt fel, nem akart hinni a szemének

| Szerző: hirado.hu
A vadőrök a „szörnyeteget” Toadzillának hívták.

Egy hatalmas agavarangyot, ismertebb nevén óriásvarangyot találtak egy észak-ausztráliai esőerdőben – olvasható a BBC cikkében.

A „szörnyeteg” hatszor nagyobb, mint egy átlagos varangy, súlya 2,7 kilogramm.

A gigaszörnyet Toadzillának nevezték el, felfedezése után a vadőrök egy konténerbe helyezték és elszállították a vadonból.

@hirado.hu Óriásvarangyot találtak Queenslandben #hiradohu #hírek #varangyosbéka #queensland #nemzetipark #guinessrekord #foryoupage #foryou #nekedbe #fyp #fy ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

Az óriási nádvarangyot felfedező vadőr, Kylee Gray elmondta, hogy egy kígyó siklott át előttük az úton, azért álltak meg a járművükkel. Ám mikor kiszállt a kocsiból, a lába előtt megpillantotta a hatalmas varangyot. Mint a Queensland Environment folyóiratban pénteken közölt cikkben mesélte, alig hitte el, hogy milyen nagy és nehéz, amikor felvette. „Soha nem láttam még ekkorát” – mondta.

A legnagyobb varangy jelenlegi Guinness-világrekordját – 2,65 kilogramm – egy Prinsen nevű svédországi házi varangy „állította fel” 1991-ben.

Toadzillát az Ausztráliában a kártevőkkel szemben bevett gyakorlat szerint elaltatták, és a Queenslandi Múzeumnak adományozzák.

Ajánljuk még