Aktuális

Novák Katalin lemondott

Verhofstadt ismét tankokat követel a németektől

| Szerző: hirado.hu
A belga liberális politikus már-már nyíltan háborúpárti megnyilvánulásokat tesz az utóbbi időben.

Az Európai Parlamentben rendszeresen Magyarországot gyalázó Guy Verhofstadt most kivételesen nem hazánkat, hanem épp a németeket vette célba. Tudniillik Olaf Scholz német kancellárt a davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) próbálták szőnyeg szélére állítani, amiért Németország még nem szállít Leopard 2-es tankokat Ukrajnának.

A kancellár nem túl harciasan közölte, hogy Németország ezekben a kérdésekben „soha semmit nem tesz egyedül, hanem a szövetségesekkel közösen, különösen az Egyesült Államokkal összehangoltan”, magyarul az Egyesült Államok jóváhagyására várnak.

Kapcsolódó tartalom

Ezen akadt ki Verhofstadt, aki ismét Twitteren tette közzé véleményét. Szerinte a német kancellár álláspontjának semmi értelme, miközben Nagy-Britannia és Franciaország már küldi a tankokat. Hozzátette: Ukrajna saját vérével védi Európát „egy népirtó diktátorral szemben”.

A liberális politikus korábban felszólította Josep Borellt, az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjét, hogy tárgyaljon azzal a 13 európai állammal, amely rendelkezik Leopard 2-esekkel, hogy bocsássák Brüsszel rendelkezésére haderejüknek ezen részét.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még