Aktuális

Novák Katalin lemondott

Ittas vezetés közben okozott robbanást, beperelte az italforgalmazót

| Szerző: hirado.hu
Az ittasan vezető nő balesetével robbanást okozott, melyben négy ház rongálódott meg, és hét ember megsérült. A kár több mint tízmillió dollár. A nő most azt a céget hibáztatja, amelyik részegsége ellenére kiadta neki az alkoholt.

A 26 éves nő, Daniella Leis 2019 augusztusában, az Ontario állambeli Londonban megrendezett Marilyn Manson-koncerten vett részt és fogyasztott alkoholt, majd ezután ittasan indult haza autójával.

A nő állítólag rossz irányba hajtott egy utcán. Ezután az általa vezetett autóval belehajtott egy házba, ami miatt megrongálódott egy gázvezeték, és robbanást okozott, amely négy házat tett tönkre, és hét személyt sebesített meg – írja a Daily Wire. 

A lehulló parázs miatt több közeli házban is felcsaptak a lángok, az egész környéket ki kellett üríteni, a gáz- és vízszolgáltatást pedig leállították a térségben. A robbanás összességében 9,8 és 14,7 millió dollár közötti kárt okozott, ami átszámítva körülbelül 3,5 milliárd forintnak felel meg.

#REPORT: Ontario woman sues bar after getting so drunk she blew up $10M home pic.twitter.com/dyOCwarjFH


Az incidenst követően, 2020-ban Leis bűnösnek vallotta magát négyrendbeli ittas vezetés vádjában, és 2021-ben három év börtönbüntetést kapott.

Kapcsolódó tartalom

A nő és édesapja, Shawn Leis nemrégiben pert indított az alkoholt forgalmazó cég ellen. Azt állítják, hogy a cég osztozik a felelősségben a robbanásért, mivel a személyzet kidobta Leis-t a helyszínről, miközben nem tett lépéseket annak biztosítására, hogy ne menjen haza ittasan autóval. Leis emellett azt is állította, hogy úgy szolgáltak fel neki alkoholt, hogy tisztában voltak azzal, hogy ő már eléggé részeg, így azzal vádolja a céget, hogy a profitot a biztonsága elé helyezték, és hogy a keletkezett kárhoz a bár hanyagságával és kötelességszegésével járult hozzá.

Ajánljuk még