Aktuális

Novák Katalin lemondott

Egy kurd származású apa lánya meggyilkolását tervezte Németországban

| Szerző: hirado.hu
Nem sokkal 16. születésnapja előtt a tinédzser állítólag kapcsolatot kezdett egy török ​​származású muszlim fiúval, amit a lány családja ellenzett, kiközösítette, majd halálra ítélte saját vérét. A családja elől a lány a helyi gyermekjóléti szolgálathoz menekült, az apát és annak bűnrészességgel vádolt fiát bíróság elé állították.

A kurd nemzetiségű – jezidita vallású – apa nem tudta megemészteni, hogy kamaszlányának egy muszlim vallású török fiú az udvarlója. A német Spiegel beszámolója szerint miután a tiltott kapcsolatra fény derült,

a lányt rokonai kezdetben kiközösítették, majd a „családi bíróság”  szigorú verdiktet hozott: kioltják a vallási szokásokat megszegő kamaszlány életét.

Sajtóinformációk alapján a lány fiútestvérének hamis búcsúlevelet kellett írnia testvére nevében, hogy öngyilkosságot fog elkövetni. A tinédzser lány a gyermekjóléti szolgálat helyi irodájában keresett és kapott menedéket.

Emberölési kísérlet gyanújával a német rendőrség letartóztatta a családfőt és fiát. Tettükért bíróság előtt kell felelniük.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még