Aktuális

Utakat, vízvezetékeket tett tönkre a hömpölygő láva Izlandon

Brutális vád Biden fia ellen: a kínaiak megvesztegették

| Szerző: hirado.hu
Kábítószerfüggő volt, rendszeresen szórakoztatta magát prostituáltakkal, és a legmagasabb szintű kínai hírszerzéshez kötődő üzletemberekkel üzletelt Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia abban az időszakban, amikor az elnök delaware-i házában élt, ahol a múlt héten titkosított amerikai állami dokumentumokat talált az ügyészség.

 

A Breitbart amerikai portál a Hunter Biden laptopjáról kiszivárgott dokumentumok alapján azt állítja, hogy az elnök fia 2017 és 2019 között élt a delaware-i címen, és ebben az időszakban jelentős üzleti kapcsolatokat épített ki a Kínai Kommunista Párt hírszerzésének legmagasabb köreihez tartozó üzletemberekkel.

A cikk szerint aggasztó összefüggés fedezhető fel az amerikai elnök delaware-i otthonában talált, az Egyesült Államok titkosított információit tartalmazó dokumentumok és a Biden család kínai üzleteinek sikerei között.

Az igazi kémjátszma

A Breitbart szerint Joe Biden állami tisztségvállalása már az elejétől fogva segítette családja sikereit. A kínai titkosszolgálatok üzleti köreivel pedig már 2015 végén elkezdődött üzletelni Hunter Biden, amikor az apja alelnöki tisztséget látott el az Obama-adminisztrációban.

Hunter Biden ebben az időben kezdett közeledni ahhoz a kínai CEFC energiavállalathoz, amelynek igazgatósága a kínai titkosszolgálatokhoz kötődött. A vállalat egyik vezetőjéről, Patrick Hóról még ő is azt írta, hogy „Kína kémfőnöke”.

Kínai drágakő és kínai dollármilliók

Később a közeledésből személyes találkozó és üzlet lett. Hunter 2017 elején Miamiban találkozott a CEFC vezetőjével, Je Csian-minggal, akitől első körben kapott egy 80 ezer dollár értékű gyémántot. Az értékes drágakő Hunter Biden e-mailjeinek tanúsága szerint a későbbi válása során a vagyonmegosztás körüli civakodás tárgya is volt, amely szintén erősíti azt az állítást, miszerint értékes ajándékot fogadott el a kínai hírszerzés köreitől.

Hunter Biden laptopjáról származó fénykép, amelyen a CEFC elnökétől, Je Csien-mingtől (Ye Jianming) kapott gyémánt látható (Forrás: Breitbart)

Kapcsolódó tartalom

Kilenc nappal a miami találkozó után azonban már nem tárgyi ajándék érkezett Hunterhez, hanem keményvaluta.

Joe Biden fia akkor két különálló, 3 millió dolláros elektronikus átutalást kapott, amelyeket a pénzügyminisztérium pénzügyi bűnözéselleni hálózata gyanúsként jelölt meg.

Biden-féle családi vagyonmegosztás

2017 áprilisa és 2018 szeptembere között a CEFC és leányvállalatai dollármilliókat juttattak el Bidenékhez (főleg Hunterhez, de a pénz egy része Joe Biden bátyjához és sógornőjéhez, James és Sara Bidenhez folyt be). Ez idő alatt Joe Biden találkozott Hunter üzleti partnereivel is, miközben szigorúan titkos és érzékeny információs dokumentumok hevertek például a Penn Biden Center szekrényében és a wilmingtoni garázsban.

Kapcsolódó tartalom

A kínai CEFC üzlethálózatán keresztül a Breitbart szerint 150 millió dollárnyi pénz áramolhatott, amelynek egy része a Biden család bőröndjeiben landolt.

Az elnök fiának laptopjáról kiszivárgott levelezések alapján több utalás is beazonosítható, amelyek között van négymillió dolláros és több százezer dolláros tétel is, amelyek Hunterhez, valamint az elnök testvéréhez és sógornőjéhez vándoroltak. A gyanú szerint a családi osztozkodásból az elnök maga is részesült.

Ahogy a cikk felidézte, Peter Schweizer újságíró bestsellert írt az ügyről.

A szerző számításai alapján a Biden család 31 millió dollárt tehetett zsebre a kínai üzleteknek köszönhetően, amelyből a gyanú szerint a legmagasabb állami tisztségeket betöltő Joe Biden is részesült.

Így a nála talált titkosított állami dokumentumok tovább erősítik az Biden elnök korrupciógyanús ügyének súlyosságát.

Kapcsolódó tartalom

Az eredeti cikket itt olvashatja.

Fotó: Joe Biden elnök az államháztartási hiány visszaszorításáról beszél a kormány előtt a Fehér Házban 2022. október 21-én (Fotó: EPA/Jim Lo Scalzio)

Ajánljuk még