Aktuális

Novák Katalin lemondott

Légiutas-kísérőt keres a Netflix – őrületes fizetést kínálnak

| Szerző: hirado.hu
A cég egy magánrepülőjére szeretne új dolgozót felvenni. Az álláshirdetésben nem csupán a megjelölt munkabér kelthet feltűnést, hanem bizonyos elvárások is.

A Netflix légiutas-kísérőt vesz fel az egyik magánrepülőjére, a sikeres pályázónak pedig akár évi 385 ezer dollárt is fizet (140 millió forint) – írja a BBC. Mindezt úgy, hogy nemrég több száz munkahelyet szüntetett meg a cég takarékossági intézkedésekre hivatkozva.

Kapcsolódó tartalom

Utóbbi nem tűnik különösen meglepő lépésnek annak fényében, hogy a streamingszolgáltatótól 2022 első felében közel 1,5 millió előfizető pártolt el, ami azzal magyarázható, hogy a közelmúltban megjelent szereplők, például a Disney+ és az Apple TV+ egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a piacból. A Netflix egy új, reklámokkal ellátott streamingopciót is elindított, valamint a növekedés fellendítése érdekében erőteljesen fellép a jelszómegosztás ellen.

Az új légiutas-kísérő közepes méretű, ám meglehetősen drága magánrepülőgéppel repülhet majd, amelynek bázisa a kaliforniai San Joséban, a cég Los Gatos-i központjának közelében található. A szokásos feladatokon kívül, mint például a repülés előtti kabinellenőrzés és a biztonsági eligazítások elvégzése, a raktár karbantartásáért is felelős lesz.

Az újonnan 62 millió dollárba kerülő Gulfstream G550 nevű repülőgép kabinja(Forrás: Wikipédia)

A jelöltektől elvárják, hogy képesek legyenek az önálló és diszkrét munkavégzésre, illetve arra, hogy meg tudjanak emelni a berakodáskor közel 14 kilogramm súlyú tárgyakat. A munkakör megköveteli továbbá „a változatos munkarendhez szükséges rugalmasságot, beleértve a belföldi és nemzetközi utazásokat, gyakran hétvégi és ünnepnapi munkavégzést és hosszabb utazási időszakokat”.

Kapcsolódó tartalom

A cégnek világszerte 30 irodája van, többek között Londonban, Madridban, Tokióban, Szöulban és Mexikóvárosban.

A kínált, 385 ezer dolláros fizetés finoman szólva is magasnak tűnik, pláne, hogy a légiutas-kísérők átlagfizetése az Egyesült Államokban nem sokkal több mint 62 ezer dollár évente az amerikai statisztikai hivatal adatai szerint.

A BBC megkeresésére a Netflix szóvivője azt mondta, hogy a vállalat nem kommentálja annak részleteit, hogyan számítja ki a légiutas-kísérők fizetését.

Ajánljuk még