Aktuális

Brüsszelből jelentjük – megbénították a várost a traktoros tüntetések, körülzárták az Európai Parlamentet

Jelentősen nőtt a bukaresti repülőterek utasforgalma

Tavaly 82 százalékkal 12 millió 610 ezerre nőtt a bukaresti Henri Coanda (Otopeni) nemzetközi repülőtér, illetve a charter járatok fogadására hivatott Aurel Vlaicu (Baneasa) légi kikötő utasforgalma a 2021-es évhez képest – közölte a két román fővárosi repülőteret kezelő állami vállalat.

Hozzátették, hogy az utasszám közeledik a történelmi csúcsnak számító 14,9 millió utasszámhoz, ami azt jelzi, hogy a légi közlekedés a vártnál gyorsabban áll helyre a koronavírus-járvány előtti szintre. Hozzátették, hogy ez nem sajátosan romániai jelenség, hanem a légi közlekedési iparban világszinten ugyanez tapasztalható.

A Henri Coanda nemzetközi repülőtér fogadta tavaly az utasforgalom java részét, ott 12 millió 601 ezer induló és érkező utast jegyeztek fel. 2021-ben 6 millió 914 ezer utast fogadott a bukaresti nemzetközi repülőtér, így ez esetben is 82 százalékos volt a növekedés. A 2021-es utasszám a koronavírus világjárvány visszaszorítása érdekében bevezetett korlátozások miatt volt nagyon alacsony.

A kiemelt kép illusztráció.

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még