logo

Műsorújság

Rendkívüli

Meghalt az ukrán belügyminiszter

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ártatlanul ülhetett le negyedszázadot a börtönben, új fordulatot hozott a tárgyalás

| Szerző: hirado.hu
Az amerikai Minnesotából származó 63 éves Thomas Rhodest 1998-ban első- és másodfokon is elítélték felesége, Jane Rhodes meggyilkolásáért, miután a nő 1996-ban a Green Lake tóba esett és megfulladt.

A férfit azután ítélték el, hogy egy orvos azt vallotta, hogy Rhodes szándékosan ölte meg feleségét, és többször áthajtott a holttestén. Rhodes, akit pénteken engedtek ki a börtönből, azt mondta, alig várja, hogy ennyi év után megölelhesse fiait – írta a Mirror.

Úgy fogalmazott: „alig várom, hogy megölelhessem a fiaimat, Ericet és Jasont, jó nagyapja lehessek a hat csodálatos unokámnak, és legyen időm új emlékeket szerezni a családdal és a barátokkal..

A tragikus vízbe fulladás akkor történt, amikor a férj és a feleség késő esti hajókázásra indult a csónakjukkal. Jane felállt a hajón, amikor fel akart venni egy tárgyat, de beleesett a vízbe. A férj kétségbeesetten kereste a 36 éves nőt, de a sötétség miatt nem találta. Rhodes értesítette a rendőrséget, és bejelentette a nő eltűnését, de a holttestét csak másnap találták meg.

Rhodes két évvel későbbi tárgyalásán Michael McGee orvos azt mondta, hogy a férj megragadta a felesége nyakát, majd a vízbe dobta és elgázolta a csónakkal. Azt állította, hogy a nő fején és nyakán lévő két sérülés nem összeegyeztethető a vízbe fulladással, és kijelentette, hogy akkor is megölhette volna, ha nem fulladt volna meg.

Rhodes azonban végig tagadta a gyilkosságot.

A vád arra támaszkodott, hogy meggyőzze az esküdtszéket, Rhodes anyagi gondok miatt el akart válni a feleségétől, de ehelyett megölte őt.

Rhodesnak korábban viszonya volt a kapcsolatuk alatt, majd újra összejött a feleségével. Az ügyet most felülvizsgálták, és egy igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy Jane halála nem összeegyeztethetetlen a véletlen eséssel.

Az összes bizonyíték és körülmény alapos felülvizsgálata alapján megállapították, hogy a Rhodes elítéléséhez felhasznált orvosi bizonyítékok hibásak voltak. A jelentés azonban nem mentette fel teljesen Rhodest, mivel szerintük elegendő bizonyíték állt rendelkezésre ahhoz, hogy gyilkosságért nem is, de gondatlan emberölés miatt – abban a hitben, hogy gondatlanság vezetett felesége halálához – elítéljék.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még