logo

Műsorújság

Rendőrgyilkosság

Jövő héten temetik a hős rendőrt – fontos kérése volt a családnak

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Pedro Sánchez megerősítette Szvjatlana Cihanouszkajának Spanyolország támogatását

Madrid teljes támogatásáról biztosította Pedro Sánchez spanyol kormányfő Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki vezetőt „a demokráciáért vívott harcában” keddi davosi megbeszélésükön.

Pedro Sánchez a Világgazdasági Fórum helyszínén találkozott a fehérorosz ellenzéki vezetővel, aki ellen hazájában éppen kedden kezdődött meg a per egyebek mellett hazaárulás vádjával. Mindketten részt vettek a fehéroroszországi helyzetről szóló kerekasztal-beszélgetésben, valamint azon a panelrendezvényen is, amelyen az ukrajnai háború fejleményeit és következményeit vitatták meg.

Kapcsolódó tartalom

Szvjatlana Cihanouszkaja egyeztetést folytatott José Manuel Albares spanyol külügyminiszterrel is, elsősorban az ukrajnai háború további támogatásáról.

A spanyol kormányfő és Szvjatlana Cihanouszkaja tavaly májusban Madridban is találkozott. Sánchez akkor hangsúlyozta, hogy olyan megoldást támogat Fehéroroszországban, amely a mindenki számára nyitva álló nemzeti párbeszéden, ezt követően pedig az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) felügyeletével tartott demokratikus választásokon alapul.

Úgy fogalmazott, hogy Szvjatlana Cihanouszkaja személyében a második világháború óta Európában példátlan elnyomással bátran szembeszálló és szabad Fehéroroszország képviselőjével találkozott.

Ajánljuk még