Aktuális

Novák Katalin lemondott

Demokrata párti politikusok elleni merényletek megrendelésével vádolnak egy volt republikánus képviselőjelöltet az Egyesült Államokban

Az albuquerque-i rendőrség őrizetbe vette a 39 éves Solomon Pena volt republikánus képviselőjelöltet, akit azzal vádolnak, hogy négy embert arra bérelt fel, hogy lőjenek rá demokrata politikusok házára.

A merénylők december 4. és január 3. között követték el a bűncselekményeket, két választott megyei köztisztviselő és két szenátor házára lőttek rá. A támadásokban nem sérült meg senki.

Úgy véljük, hogy ő az ötletgazda, és ő volt az, aki ezt megszervezte a támadásokat és pénzért felbérelte az elkövetőket” – közölte Harold Medina albuquerque-i rendőrfőnök a Twitteren.

A támadások egyikében, január 3-án három golyó lyukasztotta át annak a hálószobának az ablakát, amelyben Linda Lopez szenátor tízéves kislánya aludt.

Az albuquerque-i rendőrség közölte, hogy várhatóan vádat emelnek a négy férfi ellen is, akit a bukott képviselőjelölt a gyanú szerint felbérelt a lövöldözésre.

Pena novemberben elvesztette a helyi képviselőházi mandátumért folytatott versenyt. Gilbert Gallegos rendőrségi szóvivő közlése szerint „Pena úgy érezte, hogy csalás miatt vesztette el a novemberi választást”.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még