logo

Műsorújság

Rendkívüli

Gina Lollobrigida, egy igazi díva, akinek a lábai előtt hevert a világ

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Uránt akart felcsempészni egy repülőre, elcsípték

| Szerző: hirado.hu
Nagy-Britanniában terrorcselekmény gyanújával tartóztattak le egy férfit a londoni Heathrow repülőtéren, miután uránt találtak a csomagjában. A férfit a kihallgatás után óvadék ellenében szabadlábra helyezték, a rendőrség szerint az incidens a lakosságra közvetlenül nem jelentett veszélyt.

Terrorcselekmény gyanújával tartóztattak le egy férfit a londoni Heathrow repülőtéren, miután uránt találtak a csomagjában – tájékoztat a Reuters.

A rendőrség közölte, hogy szombaton őrizetbe vettek egy hatvanas éveiben járó férfit, miután csomagjában kis mennyiségű uránt találtak tavaly év végén.

Richard Smith, a londoni rendőrség terrorizmusellenes parancsnokságának vezetője elmondta, hogy a letartóztatás ellenére úgy vélik, hogy az incidens a lakosságra közvetlenül nem jelentett veszélyt.

A férfit egy cheshire-i címen vették őrizetbe, de a kihallgatás után óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Kapcsolódó tartalom

Az urán felhasználható polgári energiatermelésre és tudományos célokra, valamint a nukleáris fegyverek egyik legfontosabb összetevője. Bizonyos izotópok olyan sugárzást bocsátanak ki, amely káros lehet az emberre. Lenyelés vagy belégzés esetén maga a fém és vegyületei is mérgezők.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

Ajánljuk még