logo

Műsorújság

Fontos

Őrizetbe vették a hétvégi londoni lövöldözés gyanúsítottját

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A republikánusok vizsgálatot kezdeményeztek a Biden-ügyben

| Szerző: hirado.hu
Öt újabb bizalmas minősítésű jelzéssel ellátott oldal került elő Joe Biden amerikai elnök Wilmingtonban lévő otthonából – közölte szombaton az elnök ügyvédje, hozzátéve, hogy az iratokat azonnal átadták az igazságügyi minisztérium illetékeseinek. Az amerikai képviselőház republikánus képviselői pénteken vizsgálatot kezdeményeztek a helytelenül tárolt titkos dokumentumok kezelésével kapcsolatban – hangzott el az M1 Híradójában.

A Fehér Ház csütörtökön közölte, hogy házkutatást tartottak Joe Biden wilmingtoni otthonában, ahol újabb titkosított aktákra bukkantak. Mást nem árultak el, így azt sem tudni, mit tartalmaznak a lefoglalt akták.

Több hírügynökség azonban úgy tudja, hogy az iratok az Obama-adminisztráció idejéből származnak.

Kapcsolódó tartalom

„Egy zárt garázsban voltak az iratok. Ott, ahol a Corvettem is áll, szóval nem csak úgy az utcán hevertek” – reagált az újságírók kérdéseire Joe Biden, aki próbálta elbagatellizálni az ügyet.

A Biden-akták kivizsgálására Amerikában egy független különleges ügyészt jelöltek ki. Robert Hur keresi majd a választ arra, hogy a minősített dokumentumok jogellenes eltávolításával és megőrzésével történt-e bűncselekmény.

Donald Trump ügyében is egy különleges ügyész vizsgálódik azután, hogy floridai otthonában tavaly nagy mennyiségű titkosított dokumentumot találtak.

Kapcsolódó tartalom

Kevin McCarthy, az Egyesült Államok Képviselőházának nemrég megválasztott republikánus elnöke szerint viszont a Joe Biden ügyet a Kongresszusnak is ki kellene vizsgálnia.

„Trump elnökkel másképp bánnak, mint Biden elnökkel. Ezért kell a Kongresszusnak kivizsgálnia az ügyet” – mondta a Képviselőház elnöke.

A republikánusok azt követelik a demokrata elnöktől, hogy állítson össze listát mindazokról, akik megfordultak delaware-i otthonában. Úgy fogalmaztak: tudniuk kell, hogy kik férhettek Joe Biden közelébe, mert szerintük egyértelműen nemzetbiztonsági ügyről van szó.

A kiemelt képen Joe Biden. (Forrás: MTI)

Ajánljuk még