Rendkívüli

Hegymászási világrekordot állított fel egy nepáli férfi és egy norvég nő

A nyílt utcán késeltek afgánok Bécsben

| Szerző: hirado.hu
A nyílt utcán csapott össze egymással két csoport egy leopolstadti játszótéren, Bécsben. Az összetűzés a közeli pályaudvaron folytatódott, ahol egy embert megkéseltek. Az elkövetők feltehetőleg Afganisztánból érkeztek az osztrák fővárosba. A megkéselt áldozat állapota súlyos, ám túl van az életveszélyen.

Két egymással összetűzésbe keveredő csoporthoz riasztották a rendőröket a bécsi Leopoldstadt egyik játszóterén – számolt be a Kronen Zeitung internetes kiadása.

A rendőrök kiérkezésekor a verekedők szétszéledtek és elfutottak a közeli Praternstern vasútállomás irányába, ahová az időközben erősítésként kiérkező kutyás rendőrök is követték őket.

A rendőrök az állomás területén egy eszméletlen férfit találtak, akinek felsőtestén több szúrás nyomot találtak.

A kórházba szállítást követően az orvosok stabilizálták a súlyos sérültet, és a két, könnyebben sérült testvére állapotát. A helyszíni vizsgálatok során a hatóságok egy kést és több – kézifegyverből származó – töltényhüvelyt is találtak.

Az elkövetőket nem sokkal később a közeli Stuwerviertel nevű piros lámpás negyedben elfogták.

Bécsi sajtóinformációk szerint az elkövetők feltehetőleg afgánok vagy olyan közel-keletiek voltak, akiknek a személyazonosságát nem lehetett megállapítani; a késelést kiváltó okokat még vizsgálja a bécsi rendőrség.

A Praternstern vasútállomáson az elmúlt években is történt már súlyos személyi sérüléssel járó késeléses támadás, legutóbb 2018 tavaszán.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még