logo

Műsorújság

Fontos

Megszólalt az újbudai rendőrgyilkos védőügyvédje

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lélegzetelállító jégszobrok készülnek a fagyos Szibériában

| Szerző: hirado.hu
Míg Oroszország nagy részén kihívást jelentenek a lakosság számára a kemény mínuszok, a permi jégszobrász verseny résztvevői jól érzik magukat. Lélegzetelállító műveikkel idén, a Moszkvától több mint ezer kilométerre keletre található város alapításának 300. évfordulójára emlékeznek a versenyzők – hangzott el az M1 Híradójában.

A több mint másfél évtizede rendszeresen megrendezésre kerülő esemény rendkívül erős mezőnyében ott vannak a korábbi évek bajnokai, akik idén még Fehéroroszországból is kaptak kihívókat. A versenymű elkészítésére öt napja van a csapatoknak.

A permi jégszobor verseny történetében még egyszer sem kellett a mostanihoz hasonló extrém hideggel megbirkóznia a résztvevőknek. A hőmérséklet mínusz 30-40 fokig is süllyedhet, ám a jégszobrászat komoly fizikai munka, ezért a hideg miatt senki nem panaszkodik. Viszont a jég ilyenkor könnyen megrepedhet, ami miatt különös óvatosságra van szükség.

Kapcsolódó tartalom

Az idei verseny különlegessége, hogy az alkotók, műveikkel a város alapítására emlékeznek, ugyanis éppen idén májusban lesz 300 éve, hogy I. avagy Nagy Péter cár utasítására megkezdődött a környék rézkincsének kitermelése.

Kiemelt képünk: M1

Ajánljuk még