Baleset

Árokba csúszott egy ukrán busz Kisvárdánál, több gyermek megsérült

Hetvenkét emberrel a fedélzetén lezuhant egy utasszállító repülőgép

Lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép vasárnap Nepál középső részén, fedélzetén 72 emberrel, a tragédiában legkevesebb 67 ember meghalt.

A Yeti Airways nepáli légitársaság gépén négyfős személyzet és 68 utas tartózkodott – közölte a légitársaság szóvivője, Szudarsan Bartaula.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrség arról számolt be, hogy 31 holttestet már elszállítottak a baleset helyszínéről, és további 36 ember maradványaira bukkantak abban a szakadékban, amelyben a szerencsétlenül járt repülő a földbe csapódott.

A hadsereg szóvivője, Krisna Bandari újságíróknak azt mondta, a gép gyakorlatilag darabokra tört.

A pokharai nemzetközi repülőtér részéről azt közölték, hogy a gépen öt indiai, négy orosz, két dél-koreai, továbbá egy ausztrál, egy francia és egy argentin állampolgár is utazott.

Az ATR 72-es típusú gép a fővárosból, Katmanduból tartott a 200 kilométerre nyugatra található Pokharába, a légi irányítás nem sokkal a felszállás után elvesztette a kapcsolatot a pilótákkal. Ez a legsúlyosabb repülőgépszerencsétlenség Nepálban azóta, hogy 1992-ben a pakisztáni légitársaság Katmanduba tartó járata zuhant le, fedélzetén 167 emberrel.

Jóllehet az utóbbi években a nepáli légi közlekedés – részben a turizmusnak köszönhetően – fellendült, a gépek karbantartása és a biztonsági előírások továbbra sem elégségesek. Az Európai Unió biztonsági aggályok miatt korábban kitiltotta légteréből a nepáli repülőgépeket.

Kiemelt képünk: EPA

Ajánljuk még