Fontos

Kiderült, miért távozik Szoboszlaiék edzője

Olyan leletre bukkant a kislány, melyről a tudósok is csak álmodni mertek

| Szerző: hirado.hu
Gigantikus cápafogat talált egy kilenc éves brit kislány. Molly Sampson szerzeményének valódiságát a Calvert Marine múzeum paleontológiai osztálya is megerősítette.

 

A kilencéves Molly Sampson karácsonykor a marylandi Calvert Beachen járt testvérével, édesanyjával és édesapjával, amikor egy elképesztő leletre tett szert – írja a BBC.

A térdig érő vízben gázolva egy fogat talált, ami a mára kihalt Otodus megalodon cápafajhoz tartozott.

A helyi tengeri múzeum kurátora „egyszer az életben előforduló leletnek” nevezte a talált fogat.

A megalodon cápa – ógörögül „nagy fog ”– világszerte élt a tengerekben, amíg legalább 3,5 millió évvel ezelőtt ki nem halt. A több mint 20 méter hosszúra megnövő faj nemcsak a világ legnagyobb cápája volt, hanem a valaha élt egyik legnagyobb hal is.

Kapcsolódó tartalom

A Molly által talált fog 12 centiméter hosszú volt, akkora, mint a tenyere” – mondta édesanyja, Alicia Sampson, aki a Facebookon osztotta meg a lelet hírét.

Sampson leírta, hogy lányai, Molly és Natalie „profik módjára” szeretnének cápafogakra vadászni, és karácsonyi ajándékként szigetelt gumicsizmát kértek. Szinte azonnal, amint megkapták az ajándékokat és befejezték a reggelijüket karácsony reggelén a gyerekek az apjukkal, Bruce-szal a közeli Calvert Cliffs partjaihoz indultak – írja a BBC.

Kapcsolódó tartalom

Férje gyerekkora óta vadászik kövületekre a környéken, és Molly is talált már több mint 400, jóval kisebb fogat, de egyikük sem találkozott még ehhez foghatóval.

A család elvitte a fogat a Calvert Marine múzeumba, amelynek paleontológiai osztálya megerősítette a cápafog valódiságát, és a Facebookon gratulált a leendő kis paleontológusnak.

Kiemelt kép: Twitter/BBC

Ajánljuk még