Rendkívüli

Tűzvész pusztított a szépművészeti múzeumban, több ezer műalkotás semmisült meg

Joe Biden klímaprogramjának is keresztbe tehet a munkaerőhiány

| Szerző: hirado.hu
Az amerikai tiszta energiával foglalkozó vállalatok jobb béreket és juttatásokat kínálnak, oktatókat repítenek be a tengerentúlról. A cégek a munkaerőhiánnyal próbálják felvenni a küzdelmet, amely már Joe Biden amerikai elnök klímaprogramját is fenyegeti. A probléma már olyan mértékű, hogy a vállalatok azt fontolgatják, felvásárolnak olyan üzleteket, amelyek villamossággal vagy tetőfedéssel foglalkoznak, és azoknak alkalmazottjait saját soraikba állítják.

 

Az Egyesült Államokban a Biden-adminisztráció tavaly életbe lépett zöldberuházásokat ösztönző inflációcsökkentő csomagja (Inflation Reduction Act-IRA) a Fehér Ház szerint mintegy 370 milliárd dollárnyi – 137 ezer milliárd forintnyi – napenergia-, szél- és elektromosjármű-támogatást biztosít. Január 1-jétől az amerikai fogyasztók igénybe vehetik ezeket az adókedvezményeket, hogy korszerűsítsék az otthoni fűtési rendszereket, vagy napelemeket helyezzenek el a tetőn. A BW Research által a The Nature Conservancy megbízásából készített elemzés szerint ezek a beruházások egy évtizeden keresztül évente közel 537 000 munkahelyet teremtenek – írja a Reuters.

Viszont az Egyesült Államokban a munkanélküliségi ráta jelenleg történelmi mélyponton áll, 3,5 százalékos. Ebből kifolyólag

a vállalatok attól tartanak, hogy nehéz lesz betölteni ezeket a munkahelyeket, és ezzel az amerikai elnök fosszilis tüzelőanyagokról való átállási tervei megrekedhetnek.

„Nagyon kockázatosnak érzem ezt a bővítést. Hol találjuk ezt a sok szakembert?” – dobta fel a kérdést Abigail Ross Hopper, a Solar Energy Industries Association kereskedelmi csoportjának elnöke.

(Fotó: EPA/VASSIL DONEV)

A legnagyobb hiány várhatóan az elektromos járművek és az ahhoz tartozó akkumulátorok gyártása, valamint a napelemek és az egyéb otthoni hatékonyságot szolgáló berendezések telepítése terén fog jelentkezni.

A probléma néhány vállalatot új, merész megközelítésre kényszerít, annak érdekében, hogy megtalálja új munkavállalóit.

A területen növekvő munkaerő iránti éhséget jól mutatja, hogy a Ford F-150 Lightning elektromos pickupjaihoz Georgia államban akkumulátorokat gyártó SK Innovation koreai vállalata, 2025-re a jelenlegi 4.000 főről 20.000 főre emeli az amerikai munkások számát, miközben fizetéseket és a juttatásokat is emelte.

Az akkumulátorgyártó 20 és 34 dollár közötti órabéreket hirdet, am a Munkaügyi Statisztikai Hivatal szerinti Georgia államban mért 18,43 dolláros medián órabére fölött van. Mindemellett 100 százalékban fedezik az életbiztosítás költségeit, és a nyugdíjbiztosiztosítási járulékokat is kiegészítik 6,5 százalékig. Ha ez nem lenne elegendő, a vállalat ingyenes étkezést biztosít a munkahelyen.

„Georgia állománya nem túl masszív. De megpróbálunk javítani néhány politikánkon, hogy jobban megtaláljuk és megtartsuk a munkavállalókat” – mondta az SK egyik tisztviselője, aki az ügy érzékenységére hivatkozva nem kívánta magát megnevezni.

Georgia állam tisztviselői szerint az SK intézkedései sikert hoztak, annak ellenére, hogy milyen gyorsan kellett felfuttatni a termelést, és a vállalat teljesíteni tudja az autógyártókkal szembeni kötelezettségeit.

A SunPower Corp, a lakossági napelemek telepítésével foglalkozó országos vállalat agresszívan toboroz, Peter Faricy vezérigazgató elmondta, hogy

a SunPower Corp „őrült ötleteknek” nevezett megoldásokat is vizsgál a munkaerő biztosítására – beleértve a vállalatok felvásárlását csak a dolgozóikért.

„Nem azt sugallom, hogy ezt fogjuk tenni, de szeretnék egy nagyságrendet mondani arról, hogy mit fontolgatunk. Például, hogy felvásároljunk egy tetőfedő céget, és mindannyian napelem-szerelők legyenek? Vásároljunk meg egy villanyszerelő céget, és szerezzünk be 100 villanyszerelőt?” – mondta.

A SunPower a tavalyi év során tárgyalásokat folytatott a First Solar Inc napelem-panelgyártóval is egy olyan napelem kifejlesztéséről, amelyet könnyebb lenne telepíteni, és amely lehetővé tenné, hogy a személyzet egy nap alatt két házat is felszerelhessen egy helyett, mondta Faricy.

A SunPower versenytársa, a Sunrun drónokat vet be a tetők felmérésére a telepítés előtt, csökkentve ezzel a tetők megmászásához szükséges munkások számát.

A SunPower a legjobb személyzetet irodai partikkal is jutalmazza.

„Amennyire csak lehet, játékossá tesszük az élményt a munkavállaló számára… ez csak szórakoztatóbbá és vonzóbbá teszi az iparágat” – mondta Chris McClellan, a Sunrun vezető alelnöke egy interjúban.

Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

Az Orsted offshore szélerőmű-fejlesztő dán vállalata, az Egyesült Államok keleti partjainál megvalósítandó projektjeihez az Egyesült Királyságban és Ázsiában dolgozó munkásait repítené a tengerentúlra, hogy segítsenek a személyzet képzésében.

Állami jelentések szerint New York és Massachusetts nagy munkaerőhiánnyal néz szembe a tengeri szélerőművekben.

„Egyfajta ökoszisztémát hozunk létre, ahol nem csak egy tengeri szélerőművekről szóló akadémiánk van, hanem valóban a jövő oktatóit képezzük ki” – mondta Mads Nipper, az Orsted vezérigazgatója.

A Biden-kormányzat többször megígérte, hogy az új zöld energia munkahelyek jól fizető állások lesznek.

A BW Research 2021-es tanulmánya szerint azonban sok ilyen munkahely a fosszilis tüzelőanyag-iparhoz képest elmarad a fizetések tekintetében, mivel a tiszta energiával foglalkozó vállalatok igyekeztek visszafogni a költségeket, hogy felvegyék a versenyt a bebetonozott iparágakkal. Az IRA ezt a problémát kívánja kezelni azáltal, hogy a támogatásokat bérminimumokhoz és a tanulószerződéses gyakorlati képzés követelményeihez köti.

Ezek a rendelkezések – és a felvételi kihívások – nyomást gyakoroltak egyes munkáltatókra, hogy szakszervezeti munkaerőt alkalmazzanak.

A korábbi európai és ázsiai munkaerő-felvételi kihívásokból tanulva az Orsted megállapodást kötött az észak-amerikai építőipari szakszervezetekkel a munkavállalók biztosítása érdekében.

Ingyenes munkavállalói képzések

A napenergia-, szélerőmű- és elektromos járműgyártó vállalatok a munkaerő-toborzás során kiterjesztették a katonai veteránok, a nők és a korábban bebörtönzöttek számára ingyenes és támogatott képzést kínáló programokat.

Az SK a Reutersnek elmondta, hogy katonai állásbörzéken és az Amerikai Légió egyesületeiben toboroz, és együttműködik olyan programokkal, mint a Georgia National Guard’s Work for Warriors és a Manufacturing Institute Heroes MAKE America.

Néhány napenergiával foglalkozó vállalat is megpróbált veteránokat toborozni, mondván, hogy a katonai életben elsajátított készségek jól hasznosíthatók az iparágban.

A SOLV Energy, a SunPower és a Nextracker közüzemi napenergia-fejlesztő tavaly összefogott a Solar Energy International nonprofit szervezettel, hogy finanszírozza a kizárólag nőknek szóló képzési programját. Az egyhetes coloradói tanfolyamon több mint 30 nő vett részt.

Októberben a Solar Hands-On Instructional Network of Excellence (SHINE) nevű nonprofit szervezet a virginiai büntetés-végrehajtási minisztériummal közösen egy kísérleti program keretében 30 börtönlakót és nemrégiben bebörtönzött személyt képeztek ki napelemek telepítésére. David Peterson, a SHINE igazgatója elmondta, hogy a csoport tárgyal a program kiterjesztéséről.

Kaliforniában a Grid Alternatives nevű nonprofit szervezet 2017 óta 150 rabot képzett ki a Madera megyei börtönben napelemek telepítésére, és idén kiterjeszti a programot az állam más létesítményeire is. A potenciális munkaadók nyitottabbak a korábban bebörtönzöttek alkalmazására, ha látják, hogy valamilyen képzésben részesültek – mondta Tom Esqueda, a nonprofit szervezet egyik munkatársa.

Los Angelesben a Homeboy Industries nonprofit szervezet, amely a volt bandatagok rehabilitációjával foglalkozik, a napelem-szerelők potenciális munkalehetőségeit használja fel arra, hogy segítsen toborozni az államilag finanszírozott foglalkoztatási programjába. A Homeboy évente 50-60 embert képez ki napelem-szerelőnek.

Jackie Harper, a programot felügyelő Jackie Harper szerint az elmúlt évben a képzésen részt vevők több mint 80 százaléka talált munkát a napenergia területén.

„Kitartok mellette” – mondta a 28 éves Marco Reyes, aki a februári börtönből való szabadulása után végigcsinálta a programot, és a kaliforniai Valenciában óránként 23 dollárt keres telepítőként.

Most a napelem-szerelés elektromos részének oktatására készül, ami megemelné a fizetését.

„Mindenkinek van esélye arra, hogy feljebb lépjen a ranglétrán, és jobb pozícióba kerüljön” – mondta. Hozzátette: „Ez a munka megváltoztatja az életemet.”

A kiemelt képünk illusztráció: MTI/EPA/Clemens Bilan

Ajánljuk még