Fontos

Gulyás Gergely: Ha valaki gyermekek sérelmére követ el bűncselekményt, semmilyen kegyelemben nem részesülhet

Fehér Ház: Eltávolítottak két rákos elváltozást Jill Biden szervezetéből

Eltávolítottak két rákos elváltozást Jill Biden szervezetéből, az egyiket az amerikai first lady jobb szeme fölötti részről, a másikat pedig a mellkasáról – közölte a Fehér Ház helyi idő szerint szerdán.

Az orvosok egy harmadik elváltozást is vizsgálnak. Kevin O’Connor, Joe Biden elnök orvosa elmondta, hogy a vizsgálatok szerint a 71 éves Jill Biden jobb szeme feletti, illetve a mellkasán újonnan felfedezett elváltozás is bazálsejtes karcinóma. O’Connor egyúttal arról is tájékoztatott, hogy teljesen eltávolítottak egy elváltozást a first lady bal szemhéjáról, és elküldték a szokásos mikroszkópos vizsgálatra.

A műtétet járóbeteg-ellátás keretében végezték a marylandi Bethesdában található Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központban. Jill Biden jól van, és szerda este visszatért a Fehér Házba – mondta el a first lady sajtótitkára.

A bazálsejtes karcinóma a leggyakoribb típusú és egyben a legkönnyebben gyógyítható bőrrák, általában a bőr felszínére korlátozódik.

A gyógyulási esélyek nagyon jók, főleg, ha korai stádiumban fedezik fel, egy sekély bemetszéssel könnyen eltávolítható. Ritkán okoz súlyos szövődményeket vagy válik életveszélyessé.

Ajánljuk még