Fontos

Gulyás Gergely: Ha valaki gyermekek sérelmére követ el bűncselekményt, semmilyen kegyelemben nem részesülhet

A börtön dolgozója is lebukott a rácsok mögül üzemeltetett drogbandával

| Szerző: hirado.hu
Börtönbüntetésre ítéltek egy brit nőt, aki tizenkét éven át dolgozott egészségügyi asszisztensként egy börtönben, ahol olyan közeli kapcsolatba került egy elítélttel, hogy egy drogcsempész banda tagja lett –  írja a Daily Star című brit bulvárlap.

A 30 éves Megan Woodham kezdetben csak ketamint csempészett be a börtönbe annak a Daniel Doran nevű férfinek, aki hatalmas mennyiségű kokain terjesztéséért töltötte börtönbüntetését.

Később szerzett egy mobiltelefont is a férfi, amin keresztül továbbra is tudta irányítani kinti drogüzletét. Többek között azt is meg tudta szervezni, hogy a nagyjából egymillió fontot (körülbelül 451 millió forintot) érő, nagy tisztaságú kokaint időről időre új rejtekhelyre vigyék.

A nő később abban is segített a férfinak, hogy a házában rejtsék el a kábítószert.

A férfi unokatestvérét végül tavaly január 8-án elfogták tíz kilogramm kokainnal az autójában. A férfi telefonjának átnézése után tartóztatták le a rendőrök Doran másik társát, Kelsey Higginst és Woodhamet.

A nyomozók az ügy kirobbanása után ellenőrizték a börtön kameráinak felvételeit, ekkor jöttek rá, hogy Woodham kábítószert csempészett be a börtönbe.

Az ügy tárgyalásán Dorant tizenöt, Higginst tizenhárom és fél, Butlert nyolc, Woodhamet pedig hat év börtönre ítélték. A vádlottak között van még Daniel Doran 54 éves anyja, Valerie Doran, akit pénzmosással vádolnak. Az ő ügyében még nem született ítélet.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még