Rendkívüli

Hegymászási világrekordot állított fel egy nepáli férfi és egy norvég nő

Szánthó Miklós: Az „Isten, haza, család” hármasa olyan összekötő kapocs, amire a magyar-amerikai együttműködés is alapozható

Az Alapjogokért Központ idén is azon dolgozik, hogy megrendezhesse az amerikai konzervatívok egyik legnagyobb eseményét, a CPAC-et Magyarországon. Ezt Szánthó Miklós mondta az M1-nek Washingtonban, ahol az európai és a magyar konzervativizmusról, a családpolitikáról, a konzervatív értékek ápolásáról és az ezekkel kapcsolatos kihívásokról tartottak konferenciát. Az Alapjogokért Központ igazgatója azt mondta: Magyarország iránytű lehet a nemzetközi konzervatív együttműködésben – számolt be róla az M1 Híradója.

Konzervatív Partnerségi Intézet (CPI) mindössze 600 méterre található az Amerikai Egyesült Államok Capitoliumától Washingtonban. Folyamatosak itt az egyeztetések és a konferenciák. A szervezet célja az, hogy felerősítse a konzervatív vezetők hangját és segítse az együttműködésüket. Kedden az európai és a magyar konzervativizmusról tartottak kerekasztalbeszélgetést.

Az „Isten, haza, család” hármasa olyan összekötő kapocs, amire az európai-amerikai, illetve a magyar-amerikai együttműködés is alapozható – erről az Alapjogokért Központ igazgatója beszélt a tanácskozás után az M1-nek. Szánthó Miklós azt mondta: hazánk jó példa arra, hogy a konzervatív meggyőződés hogyan tud gyakorlati szinten is működni a politikában.

„Én azt látom, hogy a politikai sikeresség a politikai bátorság és a politikai egység az, ami felhívja a figyelmet Magyarországra. És ami miatt az amerikai konzervatívok is, most nem azt mondom, hogy napi rendszerességgel, de azért benne van a politikai ismeretvilágukban az, ha konzervatívizmusról van szó, a konzervatív politikáról van szó, akkor Magyarországra kell figyelni” – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Kapcsolódó tartalom

Erre pedig jó példa az is, hogy az Alapjogokért Központ tavaly el tudta hozni a legjelentősebb konzervatív konferenciát a CPAC fórumot Budapestre.

Ez pedig már a világ legnagyobb konzervatív rendezvénye, amit Texasban tartottak nem sokkal később. Orbán Viktor miniszterelnököt pedig főszónokként hívták meg a rendezvényre.

Hagyományos konzervatív értékekre a nemzetek és Európa jövője miatt is szükség van – ezt a Counterpoint Institute igazgatója mondta, aki szintén részt vett a keddi beszélgetésen.

Shae Bradley-Farrell úgy fogalmazott: ezek azért is fontosak, mert a liberális baloldal által, állandó támadás alatt állnak.

„Az európai konzervativizmus, vagy a magyar konzervativizmus nagyon fontos az Egyesült Államok számára. Sok olyan különféle érték érkezett a mi országunkba, amelyet nem kedvelünk, fogalmazzunk így. Az LMBTQ és transzgender témák például nagyon előtérbe kerültek” – mondta az igazgató, aki szerint össze kell fognia a konzervatívoknak azért, hogy a nemzeti értékeket népszerűsítsék.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánljuk még