Aktuális

Megtalálták az Oroszországban lezuhant ukrán hadifoglyokat szállító repülőgép fekete dobozait

Orbán Balázs: Már az Egyesült Államokban is élesen bírálják a magyarországi választások befolyásolását

| Szerző: hirado.hu
Az Action for Democracy amerikai szervezet több milliárd forinttal támogatta a magyar ellenzéket a tavaly áprilisi választások idején, amely már az Egyesült Államokban is hetek óta témának számít. A One America News Network műsorának vendége Jeremy Carl, a Claremont Intézet vezető munkatársa élesen bírálta a magyarországi választások amerikai befolyásolását – írja közösségi oldalán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

A műsorvezető egy erős felütéssel kezdett: „Tudjuk, hogy az Egyesült Államok a világ minden táján befolyásolja a választásokat, méghozzá évtizedek óta”.

Jeremy Carl elmondása szerint a választások idején Magyarországon tartózkodott, amely idő alatt

úgy gondolja, nemcsak az Egyesült Államok, hanem az Európai Unió is nyíltan megpróbált beavatkozni az áprilisi választásokba.

Azt is elárulta, ha megnézzük a legtöbb Action Democracy-hoz hasonló szervezet működését, nem a jogállamiságról és a demokráciáról szólnak, hanem a nemzeti konzervatívok támadásáról és a globalisták támogatásáról.

A műsorvezető rámutatott, hogy az Action for Democracy tanácsadó tesületében olyan emberek nevei sorakoznak, akiknek „ők sem örülnek Amerikában”. Ezek a nevek Francis Fukuyama, Anne Applebaum, valamint Wesley Clark. Úgy fogalmazott, ezek az emberek megpróbálják ráerőltetni az „értékeiket” az egész világra.

A Claremont Intézet vezető munkatársa elmondta, ez az ügy pont olyan, mint az Egyesült Államokban republikánusokat ért vádak, amelyek a választások során voltak láthatóak. A baloldal azzal vádolja a demokratákat, amelyet ők maguk tesznek.

„Minél többet szónokolnak a becsületről annál kevésbé bízom bennük. Ezek az emberek egyszerűen nagyon korruptak.”

Jeremy Carl hozzátette: „nem csak Magyarországon, hanem más országokban is beavatkoznak a választásokba, és ha kérdőre vonod őket, rendkívüli módon felháborodnak”.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánljuk még