Baleset

Meghalt egy nő, miután frontálisan egy vontatónak ütközött

Karácsony ezúttal biztosra ment: Kijevbe ment, hogy Klicskóval találkozzon

| Szerző: hirado.hu
Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán tudatta, hogy Kijevben tartózkodik.

Budapest főpolgármestere az ukrán fővárosba látogatott, hogy tárgyaljon Vitalij Klicskóval, Kijev vezetőjével. Karácsony ezúttal biztosra ment, személyes találkozón vett részt az ukrán politikussal.

A főpolgármesteri hivatal szerdán közleményt adott ki a látogatás kapcsán

Eszerint Karácsony Gergely Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel együtt érkezett hivatalos látogatásra a háború sújtotta Ukrajnába.

Hozzátették: a tervezett program szerint a visegrádi négyek főpolgármesterei Kijev főpolgármesterén kívül magasrangú ukrán tisztviselőkkel, Bucsa város polgármesterével, és vezető uniós diplomatákkal is találkoznak.

A kijevi látogatás célja annak áttekintése, hogy a V4-csoport fővárosai milyen infrastrukturális és humanitárius segítséget tudnak nyújtani az orosz háborús agressziótól szenvedő Kijev városának és az ukrán főváros polgárainak – derült ki a tájékoztatásból.

A kommüniké beszámolt arról is, hogy Karácsony Gergely a Kijev, Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel tartott nemzetközi sajtótájékoztatón szolidaritását fejezte az orosz agressziót elszenvedő ukrán néppel és Kijev lakosságával.

Budapest Ukrajna mellett áll

Karácsony Gergely – folytatták – beszédében úgy fogalmazott: „Budapest Ukrajna mellett áll. A magyar kormány nem azonos Magyarországgal. Bár a magyar kormány gyakran a háborús agresszor Putyin elnök érdekeinek megfelelően cselekszik, magyarok millió, köztük sok budapesti fejezi ki sokféleképpen a szolidaritását a megtámadott Ukrajnával, és utasítja el, hogy összemossák az agresszort az áldozattal”.

A főpolgármester egyúttal azt hangoztatta: „miközben a magyar kormány a béke fontosságáról beszél, nem teszi hozzá azt, ami egyértelmű, és amit ma megerősíthettem ukrán tárgyalópartnereimnek:

béke csak akkor lehetséges, ha az ukrán nép háborús erőfeszítései sikerre vezetnek, ha helyreáll Ukrajna területi szuverenitása és az orosz csapatok elhagyják Ukrajna területét”.

Ismeretes, hogy korábban orosz humoristák szedték rá Budapest első emberét, akik magukat Vitalij Klicskónak kiadva beszélgettek el Karácsonnyal. Mindebből a budapesti főpolgármester semmit nem vett észre.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még