Baleset

Tömeges karambol történt az autópálya kivezető szakaszán, egy sávon halad a forgalom

Ijesztő meglepetésre bukkant a család a terasz alatt – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Egy connecticuti család ijesztő meglepetéssel szembesült a hátsó kertben, ugyanis egy fekete medve vackolta be magát a téli álom idejére a terasz alá. A család végül úgy döntött, hogy békén hagyja a medvét, aki a szakemberek szerint a téli álom végeztével magától tovább áll majd.
@marty.the.bearHi I’m Marty the Bear. Happy New Year !!♬ original sound – Marty.the.Bear

Vincent Dashukewich barátnőjével és kutyájával játszott a család plainville-i otthonának hátsó udvarán, amikor a négylábú morogni és ugatni kezdett. A pár bekukucskált a terasz alá, ahol egy hatalmas fekete medvét pillantottak meg – írja az Insider.

A család a Energia- és Környezetvédelmi Minisztériumhoz fordult segítségért. A szakemberek elmondták, hogy ha a medve problémát okoz, akkor hangos zajongással, dudálással távozásra késztethetik, de ki is várhatják, hogy véget érjen a téli álom, és magától odébb álljon.

„A szüleim először azt javasolták, hogy távolítsuk el, de én úgy voltam vele, hogy téli álmot alszik, nem lenne értelme bajlódni vele, hiszen nem zavar senkit” – mondta Vincent Dashukewich, hozzátéve, hogy a család végül úgy döntött, hogy maradhat a terasz alatt a medve.

Kapcsolódó tartalom

A medvék a téli álom során úgynevezett torpor állapotba kerülnek, amikor annyira csökken le a testhőmérsékletük, hogy azt viselkedésbeli inaktivitás, csökkent légzés és pulzusszám kíséri, de az állat felébredhet közben.

Ajánljuk még