Baleset

Kigyulladt egy társasház – egy ember meghalt

Guy Verhofstadt azonnal további tankokat követel Ukrajnának

| Szerző: hirado.hu
Guy Verhofstadt minapi Facebook-bejegyzésében részben elégedettségének adott hangot az Ukrajnának juttatott nyugati támogatás kapcsán, másrészt a német és amerikai harci járművek azonnali szállítását követelte.

„Küldjetek tankokat most!” – ezzel a felszólítással zárta sorait a Magyarországot és a magyar kormányt rendszeresen támadó belga Guy Verhovstadt legutóbbi Twitter-bejegyzésében.

A liberális EP-képviselő bejegyzését a Mandiner.hu közölte elsőként, amely emlékeztetett: Joe Biden amerikai elnök és Olaf Scholz német kancellár csütörtökön jelentette be, hogy páncélozott szállító- és harci járműveket küldenek Ukrajnának az év elején.

Kapcsolódó tartalom

Guy Verhofstadt bejegyzésében részben elégedettségének adott hangot a nyugati támogatás kapcsán, másrészt a harci járművek azonnali szállítását követelte. Egyébiránt a belga EP-képviselő az Európai Unió szankciós politikájának egyik legnagyobb szószólójaként az új év elején azért került be a sajtóba, mert

azt állította, hogy az EU eddigi kilenc szankciós csomagjának a hatása nulla volt az orosz gazdaságra.

A Politico című brüsszeli hírportál kimutatása szerint ugyanis az uniós tagállamok Oroszországgal folytatott kereskedelmi volumene 2022-ben jelentős növekedést mutatott az előző évhez képest.

 

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képen: Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának (ALDE) vezetője, korábbi belga kormányfő a 15. alkalommal megrendezett kétnapos Nemzetközi Alpesi Szimpózium befektetői konferencián a svájci Interlakenben 2017. január 10-én. (Fotó: MTI/EPA/Alessandro Della Valle)

Ajánljuk még