Aktuális

Lezuhant egy rendőrségi helikopter, ketten meghaltak

Daru dőlt egy bevásárlóközpontra, egy ember meghalt

Egy ember meghalt, ketten megsérültek a norvégiai Melhus városában, amikor a viharos széllökésekben egy építési daru a bővítés alatt álló bevásárlóközpontra dőlt pénteken.

A baleset a Trondheimtől 20 kilométerre délre fekvő Melhus városában történt. A daru 50 méteres magasságból zuhant rá az épületre – közölte Ebbe Kimo, a helyi rendőrség szóvivője az egyik helyi hírlapnak. Azt is elmondta, hogy a daru kezelője nem tartózkodott az irányító fülkében.

A daru a bevárlóközpont első és második emeletében tett kárt. A rendőrség közlése szerint a helyszínre érkező tűzoltók kutyákat és drónokat is bevetettek az épület átvizsgálására, így bukkantak rá annak az embernek a holttestére is, akit korábban eltűntként kerestek. Hozzátették, hogy senki más után nem kutatnak.

Sajtóértesülések szerint a baleset egyetlen halálos áldozata az egyik üzlet eladónője volt.

A norvég média szerint a reggel 9 óra 17 perckor történt baleset idején kevesen tartózkodtak az üzletközpontban. A hatóságok a szerencsétlenség után a személyzetet és a vásárlókat a közeli városházába szállították át.

A Tronderbladet helyi lap eközben arról számolt be, hogy a komplexum tetőszerkezete súlyosan megrongálódott.

A daru az épp bővítés alatt álló pláza építési területén állt, amikor a szerencsétlenség történt.

Az eredeti tervek szerint 2023-as átadási idővel két újabb szintet akartak építeni a bevásárlóközpontra – olvasható a plázát üzemeltető cég honlapján. A norvég meteorológiai intézet pénteki előrejelzésében óránként 50-80 kilométeres széllökésekre hívta fel a figyelmet.

Ajánljuk még