logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szélsőséges időjárás pusztít Ausztráliában, több település víz alá került

Szélsőséges időjárás tombol Ausztrália északnyugati térségében, több település víz alá került áradások következtében, és az ítéletidő számos helyen áramkimaradásokat okozott.

Murray Watt vészhelyzetkezelési miniszter az ausztrál rádióban csütörtökön elmondta, akár hetekig is tarthat még, mire ismét járhatóvá tudják tenni az elárasztott utakat Kimberley régióban Fitzroy Crossing kisvárosban és környékén.

A hadsereget mozgósítják az árvíz sújtotta térségben élők megsegítésére. A hatóságok Broome városban alakítottak ki befogadóközpontokat azoknak, akiknek az ítéletidő miatt el kellett hagyniuk otthonaikat.

Kapcsolódó tartalom

A Horizon Power ausztrál áramszolgáltató közölte: elővigyázatosságból az érintett térségben lekapcsolták az áramot a szélsőséges mértékben megemelkedett vízszint miatt.

Ausztrália más területeiről is érkeztek hírek extrém időjárási jelenségekről. A keleti Queenslandben szerda éjjel több mint 200 ezer villámot észleltek, a vihar miatt Brisbane várostól északra több ezer ember maradt áram nélkül – jelentette a 9News rádió.

Az ország délnyugati részén, Nyugat-Ausztrália szövetségi államban, Newlands város környékén pedig bozóttűz tombol, amelyet a hatóságok szerint egyelőre képtelenek megfékezni.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még