Aktuális

Kigyulladt egy ház, egy ember meghalt

Guy Verhofstadt elismerte, hogy az uniós szankciók nem működnek

| Szerző: hirado.hu
Kilenc szankciós csomag és a hatás kevesebb, mint nulla!” – ismerte el az Európai Unió által bevezetett intézkedések sikertelenségét Guy Verhofstadt A Renew Europe európai parlamenti frakció EP-képviselője Twitter-bejegyzésében.

A Magyarországot és kormányát, valamint a nemzet érdekeiért kiálló politikusokat gyakran kritizáló EP-képviselő hosszú idő után először ismerte el, hogy az Oroszország megtörése érdekében a háború kitörése óta hozott szankciós intézkedések hatástalanok voltak, holott Brüsszel még továbbra is fenntartja azt az álláspontját, mely szerint a szankciók bizony hatnak.

„A szankciók elengedhetetlenek ahhoz, hogy Oroszország hadviselési képességét jelentősen korlátozzuk. Oroszország importja és exportja 20,8 százalékkal, illetve 12,3 százalékkal csökkent. Az EU-ban 20 milliárd euró értékben fagyasztották be a jegyzékbe vett személyek vagyonát. A szankcióink hatnak. És amíg Oroszország folytatja a háborút Ukrajnában, addig a szankciók maradnak” – fogalmazott az ünnepek előtt közzétett Facebook-bejegyzésében az Európai Bizottság.

Verhofstadt: Egy kép mindent elmond

Guy Verhofstadt Twitter-oldalán megosztott bejegyzésében a Politico által készített táblázatot közölt, mely az uniós tagállamok Oroszországgal folytatott kereskedelmét mutatta be február és augusztus között 2022-ben.

Az adatok szerint a szankciók ellenére a legtöbb uniós tagállam kereskedelme növekedett Oroszországgal a háború évében.

Kapcsolódó tartalom

2021-hez képest többek között Németország kereskedelme 33 százalékos emelkedést (20,7 milliárd euró), Hollandia 51 százalékos emelkedést (8,4 milliárd euró), Lengyelország 24 százalékos növekedést (10,4 milliárd euró), de még Franciaország is 84 százalékos emelkedést ért el.

Egy kép mindent elmond… Kilenc csomag szankció és a hatás kevesebb, mint nulla! Oroszországot jutalmazzuk az ellenünk folytatott háborújáért!

– írta a liberális képviselő a politikai lap összesítését kommentálva.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Guy Verhofstadt. (Fotó:MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Ajánljuk még