Fontos

Orbán Viktor: Elkezdődött a háromnapos kormányülés Sopronbánfalván

Zavargásokba torkollott a szilveszter éjszaka Németország több városában

| Szerző: hirado.hu
Németország több városában vadul ünneplő fiatalok tették pokollá a normálisan szórakozni vágyók ünneplését: petárdákat és tűzijáték-rakétákat lőttek szánt szándékkal ártatlan járókelőkre, sőt a mentőkre, a tűzoltókra és a rendőrökre is. Többen súlyosan megsérültek. Berlinben, az egyik, főként migránsok lakta városrészben riasztófegyverekkel is lőttek a rendőrökre, de autókat is felgyújtottak, és az épületeket sem kímélték. A fővárosihoz hasonló incidensek történtek Düsseldorfban, Kölnben és Lipcsében is – számolt be az M1 Híradója.

Villanó fény és hatalmas durranás, a tömegben robban fel egy tűzijáték a híradóban bemutatott felvételen Berlinben. Zavargásokba torkollott a szilveszter éjszaka a német fővárosban. Tomboló fiatalok pirotechnikai eszközökkel, petárdákkal és tűzijátékokkal vették célba a járókelőket, de lőttek tűzoltókra, mentőkre és rendőrökre is, sőt épületeket és az autókat sem kíméltek.

Csaknem 40 támadás érte a tűzoltókat – közölte a Der Spiegel. A német lap úgy tudja, hogy 15-en sérültek meg, egyikük olyan súlyosan, hogy kórházba kellett szállítani. Az őket ért támadás teljességgel meglepte a tűzoltókat.

Semmi nem indokolta ezt a viselkedést, amelyet csak elítélni tudok, a legkeményebb szavakkal

– fogalmazott a parancsnok.

Kapcsolódó tartalom

Petárdákkal, söröshordókkal rontottak a tűzoltóknak

Szállt a füst és lángoltak az utakra dobott lövedékek a kreutzbergi városrészben, ahol kétszáz maszkos támadt az oltásra érkező tűzoltókra. Petárdákkal, söröshordókkal rontottak nekik, járműveiket pedig kifosztották. Autókat, kukákat gyújtottak fel és kiégett egy turistabusz is, melyekről több videó is felkerült a közösségi oldalakra.

A berlini rendőrség közölte,

minden korábbinál több támadás érte a mentőszoláglatokat is. Több mint 100 embert vettek őrizetbe.

Azonban nemcsak Berlinben, Németország más városaiban is randalíroztak, főként a migránsok lakta negyedekben. Például Düsseldorfban, Lipcsében és Kölnben is.

Nem ez az első eset, hogy zavargásokká fajul a szilveszter Németországban

A legdurvább eset hét éve történt, amikor 2016 január elsejére virradó éjszaka Kölnben tömegesen nőket zaklattak. 15 és 35 év közötti arab és afrikai férfiak rontottak rájuk, fogdosták és kirabolták őket. Akkor több mint 1100 büntetőfeljelentés történt – emlékeztetett az M1 Híradó.

Kiemelt kép forrása: M1 Híradó

Ajánljuk még