logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szilveszter: van, ahol már beköszöntött 2023-as év

| Szerző: hirado.hu
Ma van 2022 utolsó napja. A világ túlsó felén, Új-Zélandon viszont már 2023-at írnak, ott ugyanis már éjfélt ütött az óra. Aucklandben nagyszabású tűzijátékkal köszöntötték az újévet. A következő órákban például Ausztráliában, Japánban és Kínában lépnek át az újévbe, nálunk erre még csaknem 12 órát kell várni – számolt be az M1 Híradó.

Az év utolsó napján már mindenütt a 2022-es év búcsúztatására és az új év köszöntésére készülnek. Új-Zéland után sorra köszönt be az éjfél, addig mindenhol elvégzik az utolsó simításokat, hogy minden tökéletes legyen az ünnepségekre.

Sydney-ben már minden készen áll az év búcsúztatására

Ősi ausztrál hagyományokon alapuló tánclépéseket gyakorolnak Sydney-ben, ahol már minden készen áll az év búcsúztatására. Idén az éjféli események központjában a bennszülöttek üdvözlése szerepel. Égen, földön és vízen jelenítik majd meg az ősi hagyományokat a különféle látványelemekkel.

„A koncepciónk a történetmesélésen alapul, hogy a közönség megértse hogyan kötődnek a földhöz az őslakosok, hogyan kapcsolódnak egymáshoz a vizeink, a sós tenger és az édesvíz” – magyarázta a műsor egyik fellépő művésze.

Már szombat reggel sorra érkeztek a nézők, hogy elfoglalhassák a legjobb helyeket, ahonnan tökéletes rálátásuk lehet majd az esti műsorra. A szervezők egymillió látogatót várnak a helyszínre.

Magyar idő szerint, nem sokkal délután 2 előtt kezdődik a leglátványosabb rész, azaz a tűzijáték. A világjárvány korlátozásai után most minden eddiginél monumentálisabb programmal készültek a szervezők.

Üzenet az űrből

Az új év alkalmából egyenesen az űrből küldtek köszöntő üzenetet az orosz Roszkozmosz űrhajósai.

A parancsnok elmondta, hogy a szilveszteri dekorációk felhelyezése az állomáson teljesen hasonló, mint a földön, leszámítva a gravitációt.

Zsúfolásig megteltek a Moszkva belvárosának utcái is. A Szilveszter és az ortodox hívek január 7-én kezdődő karácsonya tömegeket vonz ilyenkor a vásárokba, ahol minden szükséges dekorációs kelléket beszerezhetnek az ünnepléshez.

Kapcsolódó tartalom

A New York-i kristálygömb is készen áll

Csaknem negyven méteres magasságba emelkedik fel a New York-i kristálygömb, amely a Manhattan központjában tartott évzáró ünnepség a fő attrakciója. A hattonnás gömb néhány másodperccel éjfél előtt fog leereszkedni, így pontban éjfélkor konfettivel teríti majd be a téren ünneplő tízezres tömeget.

Leteszteltük a Times Square Gömböt, készen állunk az éjfélre. Gyönyörűen világít, több mint négy méter átmérőjű, kétezer kristályháromszög és 32 LED fény díszíti. Egy gyönyörű kaleidoszkópként szórja majd a fényt az égen itt a Times Square felett

– fogalmazott a rendezvényszervező cég elnöke.

Felvonulással köszöntik az új évet Kaliforniában

Több millió rózsa kerül a végleges helyére a guruló installációkon a kaliforniai Pasadena városában az év utolsó napjaiban. Január elején ugyanis látványos, több órás felvonulás kereténben köszöntik majd az új évet ezekkel a kompozíciókkal. A hetek óta tartó előkészületekhez több száz önkéntes csatlakozott.

Ez az egyetlen, amit minden évben nagyon várok. Eredetileg ápolónőként dolgozom, így ez az egyetlen lehetőségem, kihasználja a művészi kreativitásom. Imádom, ahogy ezt az egész zsúfolt, de szervezett káoszt is, ami itt van” – mondta egy önkéntes dekoratőr.

A mostani lesz immár a 134. Rózsaparádé az Egyesült Államokban. A virágkarnevál különlegessége, hogy a díszítéshez csak természetes anyagokat, szirmokat, magokat és más növényi elemet használhatnak, amelyeket a világ minden tájáról gyűjtenek össze.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Tűzijáték világította meg az eget a Bolte híd felett a szilveszteri ünnepségek alatt az ausztráliai Melbourne-ben, Victoria államban, 2022. december 31-én. (Fotó: EPA/Diego Fedele)

Ajánljuk még