logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Jóval Ronaldo és Messi előtt nem volt vita arról, hogy ki minden idők legjobb futballistája” – Pelét méltatja a nemzetközi sajtó

A nemzetközi sajtó szuperlatívuszokban méltatja a csütörtökön elhunyt Pelé játékát és személyiségét, s osztozik a brazilok gyászában.

A háromszoros világbajnok labdarúgó hosszú betegség után távozott az élők sorából, 82 éves korában.

Egyesült Államok:

New York Times:

„Pelé hazájában, Brazíliában nemzeti hős volt, és az egész világon szerették – a legszegényebbektől, akik között felnőtt, a leggazdagabbakig, akiknek a köreiben megfordult. Mindenki szerette, aki látta őt játszani.”

Washington Post:

„Csak egy Pelé volt. Páratlan három világbajnoki címe mellett kreatív, akrobatikus játéka, futballimádata és mindenkire átragadó öröme tette őt globális ikonná.”

Nagy-Britannia:

Daily Mirror:

„Látni Pelét teljes sebességgel játszani, a legszebb látvány volt. A neve még ma is egyet jelent nemcsak a szépséggel, hanem a kiválósággal, a lélegzetelállító ügyességgel és a sportszerűséggel. Jóval Maradona, Ronaldo és Messi előtt nem volt vita arról, hogy ki minden idők legjobb futballistája. Minden szurkoló tudta, hogy Pelé az, és imádták őt.”

The Sun:

„Az akkoriban újdonságnak számító színes televíziókon keresztül úgy tűnt, hogy Pelé az élénk sárga színű brazil mezében leszállt a futballmennyországból. Az 1970-es világbajnokságon balettszerű mozgásával, lenyűgöző sebességével megmutatta, hogy milyen gyönyörű is tud lenni a labdarúgás.”

Spanyolország:

Marca:

„Eltűnt egy futballmítosz. Pelé minden idők egyik legjobb játékosa volt, saját korának egyértelmű legjobbja. Gyásznap ez a labdarúgásban. Nyugodj békében, Király!”

El País:

„Pelé, a Király, Brazília örök, nemzetközi bálványának halála lesújtotta honfitársait, akik most nosztalgiával gondolhatnak azokra a napokra, amikor Brazília a győzelem szinonimája volt.”

Olaszország:

La Repubblica:

„Búcsú Pelétől, aki megelőzte a korát. A Király Tres Coracoesben, Brazília délkeleti részén született – három szív, ez mindent elmond.”

Corriere dello Sport:

„A futballvilág gyászol. Nyolcvankét éves korában elhunyt a brazil és a nemzetközi labdarúgás ikonja.”

Franciaország:

Le Figaro:

„A labdarúgás elvesztette a Királyát. Pelé Brazília napsugara volt. Melegsége, fénye, ereje, öröme, kreativitása. A legendája korszakokon átívelő.”

L’Equipe:

„Brazília sokkban. Pelé halála megrázta az országot.”

Ausztria:

Kronen-Zeitung:

„A csatár nagyszerű technikájával és gólratörő játékával még azelőtt tömegeket bűvölt el, hogy a futball élő tévés esemény és milliárd dolláros üzletté vált.”

Svájc:

Blick:

„Pelével a történelem legnagyobbja távozik, a futball első globális szupersztárja. Ronald Reagantől származik az idézet, mely szerint: ”Ronald Reagan vagyok, az Egyesült Államok elnöke. Önnek nem szükséges bemutatkoznia, mindenki tudja, ki az a Pelé.„ Legyen szó Reaganről, Jimmy Carterről, John F. Kennedyről, II. János Pál pápáról vagy Nelson Mandeláról, Pelé mindenkit magával ragadott a ragyogó mosolyával.”

Kiemelt kép: EPA/SEBASTIAO MOREIRA

Ajánljuk még