logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Két napig kapaszkodott egy bójában az óceánba esett halász, de túlélte

| Szerző: hirado.hu
Egy jelzőbójába kapaszkodva találtak rá egy halászra, aki két napja esett a vízbe a halászhajója fedélzetéről Brazília partjainál.

A 43 éves David Soarest két nappal azután mentette ki egy helyi halászkollégája, hogy rátaláltak az Atlanti-óceánon sodródó hajójára.

Soares december 25-én egyedül indult halászni a Rio de Janeiro állam északi részén található Atafona strandról, amikor lecsúszott a hajójáról. A túlélő elmesélte, hogy négy órán át úszott, mielőtt rátalált volna az „életmentő” bójára, amelyre végül sikerült felmásznia.

„Számomra az első 10 perc volt a legnehezebb, mert mindenáron vissza akartam jutni a csónakhoz” – idézte fel a történteket a halász. Végül a sodrás túl erős volt és rájött, hogy nem fog tudni visszajutni a csónakjához, ekkor levette az ingét és a nadrágját – mivel azok elnehezítették volna – és hagyta magát sodródni. „A víz háborgó volt és rendkívül szeles, ezért úgy döntöttem, hagyom, hogy az áramlat vigyen magával, mert így kevesebb energiát használtam el” – mondta.

Négy óra elteltével elérte az Açu kikötője közelében lévő jelzőbóját, amelyre felmászott. Két napba telt, mire az egyik horgásztársa észrevette az eltűnését és a keresésére indult.

A halász a körülményekhez képest jól van, kiszáradás miatt kezelték, de amint állapota engedte, visszatért a halászathoz.

A megmentője által készített videó is arról tanúskodik, hogy Soares már a visszaúton jó hangulatban volt, mosolyogott és viccelődött.

A 43 éves halász elárulta mikor észrevette a segítséget, nagyon elérzékenyült, annál is inkább, mivel megtalálói is mindannyian sírtak az örömükben, mikor ráleltek végre halásztársukra.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Twitter / Diego Sangermano

Ajánljuk még