logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több embert temetett maga alá lavina Ausztriában

Több embert temetett maga alá lavina vasárnap az ausztriai Lech Zürs alpesi síterületen, eddigi értesülések szerint ketten megsérültek – közölték helyi hatóságok.

 

Christian Gantner, Vorarlberg tartomány biztonsági miniszterének esti közlése szerint már csak két feltételezett eltűnt után kutatnak, a többiek időközben előkerültek. Gantner ugyanakkor bizakodónak mutatkozott, hogy jól vannak, mivel egyelőre nem érkezett bejelentés eltűnt személyekről a hatóságokhoz.

Korábban egy síelő videófelvétele alapján azt feltételezték, hogy tíz embert sodort el a hótömeg. Legfrissebb értesülések szerint a felvételen látható emberek közül hatan sértetlenül megúszták a szerencsétlenséget. Egy embert sikerült élve, de sérülten kimenteni a hótömegek alól, őt az innsbrucki kórházba szállították légi úton.

Egy másik személynek önerőből sikerült kiszabadulni a hó alól és eljutni Bludenz városának klinikájára.
Kutató-mentő műveletet indítottak helikopterek, valamint keresőkutyák bevonásával. Értesülések szerint száznál is többen vesznek részt a mentésben.

A lavina délután három óra magasságában zúdult le a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében.

„Mindent megteszünk a télisportolók előkerítése érdekében” – áll Lech településének közleményében. Az éjszakai keresés folytatásához a hatóságok fényszórókat igényeltek.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még