logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zavargások törtek ki a párizsi lövöldözést követően - videó

| Szerző: hirado.hu
Egy hatvan év fölötti férfi lövöldözött a francia fővárosban pénteken egy kurd kulturális központ közelében. Eddig legalább három halálos áldozat van és több súlyos sérült. A környéken az eset után zavargás tört ki, amelyben tizenegy rendőr megsérült.

A francia Le Monde című lap internetes portálja arról számolt be, hogy a pénteki párizsi lövöldözésben három kurd aktivista vesztette életét.

A kurd kommunisták zászlaját lengeti egy résztvevő, amint kurd tüntetők és rendőrök összecsapnak Párizsban (Fotó: MTI/AP/Lewis Joly)

Ahogy arról korábban a hirado.hu is beszámolt, a támadó egy hatvan év feletti férfi volt, aki hét vagy nyolc lövést adott le. A rendőrség az elkövetőt lefegyverezte, és őrizetbe vette. A férfit egy évvel ezelőtt már letartóztatták, amiért karddal támadt emberekre egy párizsi migránstáborban.

Kapcsolódó tartalom

Az eset után Gérald Darmanin belügyminiszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az elkövetőt büntetett előélete ellenére nem ismerték a titkosszolgálatok, és nem volt „regisztrálva szélsőjobboldali személyként” – írta a Le Monde.

A BBC viszont arról ír, hogy Anne Hidalgo polgármester állítása szerint a gyilkosságokat egy „szélsőjobboldali aktivista” követte el.

A Le Monde közvetítéséből az is kiderül, ugyan arra egyelőre semmilyen jel nem utal, hogy a támadó William M. kurdellenes török nacionalista lenne, a helyiek törökellenes szólamokat kiabáltak a belügyminiszter sajtótájékoztatója alatt.

Miután a tárcavezető befejezte az újságírókhoz intézett beszédét, zavargás tört ki, amelyben a Le mond szerint eddig legalább tizenegy rendőr sérült meg.

Ajánljuk még