logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elmaradtak az amerikai félidős választásokba való külföldi beavatkozási kísérletek

Az amerikai hatóságokat meglepte, hogy a várttól elmaradtak az amerikai félidős választásokba való külföldi internetes beavatkozási kísérletek – ezt a szövetségi kibervédelmi szervezet vezetője közölte hétfőn.

William Hartman dandártábornok, a Kiber Nemzeti Bevetési Erő (U.S. Cyber National Mission Force) vezetője utalt arra, hogy a hatóságok novemberben magas készültségi fokozatban voltak, kibertámadásoktól és külföldi beavatkozásoktól tartva. Úgy fogalmazott, hogy „meglepte az aktivitás hiánya az oroszok, irániak és kínaiak részéről”.

A kibervédelmi szervezet vezetője a várttól elmaradó internetes támadási kísérleteket azzal hozta összefüggésbe, hogy Oroszország hírszerzésének erejét leköti az ukrajnai háború, Iránban pedig a kormányellenes tüntetések vonják el figyelmet a külföldi tevékenységtől.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) még októberben adott ki figyelmeztetést miszerint iráni kötődésű hackercsoportok úgynevezett „hack-and-leak” akcióra készülnek a választás idején, aminek lényege, hogy internetes oldalak feltörésével megszerzett dokumentumokat hoznak nyilvánosságra.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még