logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tovább szedi áldozatait a pancsolt szesz Indiában

A hét eleje óta legalább 81-en haltak bele pancsolt szesz fogyasztásába, az áldozatok száma tovább nőhet – számolt be a kelet-indiai Bihar államban történt tragédia fejleményeiről az All India Radio állami rádióállomás szombaton.

A mérgező alkohol fogyasztása okozta halálozásról először kedden adtak hírt, a hét közepén pedig 31-nél tartott a halálos áldozatok száma. Azóta ez a szám többszörösére növekedett. Jelenleg 30 embert ápolnak kórházban az állam különböző körzeteiben, közülünk 12-en súlyos állapotban vannak. A rádió beszámolt arról, hogy eddig 25-en vakultak meg a pancsolt szesz fogyasztása miatt.

Rajes Mína, a Bihar állambeli Szaran körzet bírója elmondta, hogy az ügyben eddig 213 embert vettek őrizetbe, sőt két rendőrtisztet is felmentettek munkájuk alól, az egyiküket vezetői pozíciójából.

Az államban 2016 óta tilos az alkohol fogyasztása és a kereskedelme,

miután nőaktivista csoportok rámutattak, hogy az így is szegénységben élő munkások csekély jövedelmük nagy részét alkoholra költik. A tilalom miatt azonban sokan halnak bele a helytelenül és illegálisan előállított és fogyasztott alkoholba.

India szövetségi emberi jogi bizottsága felhívást intézett a Bihar állam kormányzata felé a héten kirobbant tragédia miatt, kiemelve, hogy 2016 áprilisa óta nem sikerült hatékonyan bevezetnie az alkoholfogyasztásra és -kereskedelemre vonatkozó szabályokat, ez pedig súlyos emberveszteséghez vezetett.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még