logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szétrobbant egy egymillió literes akvárium, vízben úszik Berlin belvárosa

Szétrobbant egy 16 méter magas, egymillió liter űrtartalmú akvárium Berlin egyik legnépszerűbb szállodájának halljában péntek reggel. A környék utcáit elárasztotta a kiömlő víz, tovább súlyosbítva ezzel az egyébként is rossz pénteki csúcsforgalmat. A Hotel Dom Aquarée kilyukadt akváriumában tartott mintegy ezerötszáz hal elpusztult.

Eddig ismeretlen okból megrepedt, majd szétrobbant egy 160 hektoliteres akvárium Berlin belvárosában, az egyik bevásárlóközpontban található Hotel Dom Aquaree-ben pénteken kora reggel – számolt be több német online hírforrás.

A katasztrófavédelmi hatóság 100 tűzoltót vezényelt ki a helyszínre, feladatuk a közvetlen károk elhárítása.

A hatalmas vízmennyiség egy része a forgalmas Spandauer Strasséra ömlött ki, jelentős káoszt okozva ezzel az egyébként is sűrű reggeli csúcsforgalomban.

A rendőrök kimenekítették a szálloda 350 lakóját, jelenleg szakértők bevonásával vizsgálják, hogy az épület statikailag megsérült-e.

Az akvárium a Dom Aquarée nevű épület fedett belső udvarán állt. Az udvar egyben az épületben működő szálloda előcsarnoka. Az eset pénteken kora reggel történt, a csarnok így szinte néptelen volt. A tűzoltóság első adatai szerint ketten sérültek meg, ők is csak könnyebben.

A német főváros keleti részének központjában, az egykori Kelet-Berlin centrumában fekvő Alexanderplatz mellett álló épület földszintjén súlyos károk keletkeztek. A víz a környező utcákra is kihömpölygött. A környéket lezárták, a szállodát kiürítették.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még