logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben!

| Szerző: hirado.hu
Az uniós csúcsra rányomta a bélyegét, hogy korrupciós vádakkal letartóztatták az Európai Parlament baloldali elnökét – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

„Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben!” – írta Facebook-oldalán a magyar kormányfő, aki jelenleg a brüsszeli uniós csúcson tartózkodik.

Orbán Viktor közösségi oldalán egy videót is közzétett az eseményről. Ebben kifejtette, az uniós csúcsra rányomta a bélyegét, hogy korrupciós vádakkal letartóztatták az Európai Parlament baloldali alelnökét.

„Mindenki tudta, hogy Brüsszel tele van korrupciós ügyekkel, de most már olyan szintet ért el a dolog, hogy rendőröknek is intézkedniük kellett”

– tette hozzá. Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy a nemrég kirobbant korrupciós botrány megrengette az uniós intézményeket. Kifejtette, miközben folyamatosak a házkutatások és eurómilliókat foglalnak le a rendőrök, mindenki azt találgatja, mely brüsszeli politikusok lehetnek még érintettek. Mint mondta: sokak szerint a szálak a legmagasabb szintekig is elvezethetnek.

„Meghallgattuk az Európai Parlament elnökét, felszólítottuk, kezdeményeztük, hogy a brüsszeli korrupciós botrány mély és átfogó kivizsgálása történjen meg”

– számolt be csütörtöki napról Orbán Viktor videójában.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (k) az uniós tagállamok és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) tagállami vezetőinek csúcstalálkozójára érkezik Brüsszelben 2022. december 14-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ajánljuk még