logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Totális áramszünet is jöhet Ukrajnában

Újabb támadás érte Kijevet kora reggel. Beszámolók alapján helyi idő szerint reggel fél hétkor legkevesebb három robbanás rázta meg az ukrán fővárost. Vitalij Klicsko polgármester arról számolt be, hogy két hivatali épületet ért találat az egyik forgalmas negyedben. Sérültekről és halálos áldozatokról nem érkezett jelentés. A város katonai vezetése szerint légvédelmük legkevesebb 13 úgynevezett öngyilkos drónt semmisített meg – számolt be az M1 Híradó.

 

Ukrajnában még mindig gyakoriak az akár 14 órás áramszünetek, és a vezető politikusok sem túl optimisták a rendszer gyors helyreállítását illetően.

A napokban Kárpátalja kormányzója is energiatakarékosságra szólította fel a lakosságot.

„Nem tartja kizártnak azt a forgatókönyvet, hogy teljes áramszünet legyen Ukrajnában, viszont azt kizártnak tartja, hogy ebben az esetben az ukrán lakosság elhagyja teljes mértékben Ukrajnát.

Szerinte inkább az emberek vidékre, falvakba fognak költözni, és már oda is költöznek sokan, ahol tudnak fával tüzelni. Egyébként

az ukrán külügyminiszter szerint az országnak jelen pillanatban generátorokra és transzformátorokra van szüksége”

– mondta bejelentkezésében az M1 tudósítója.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Az orosz háborúpárti szimbólumnak számító Z betű látható egy személygépkocsi szélvédőjén a dél-ukrajnai Mariupolban 2022. december 7-én. (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Ajánljuk még