logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Meghosszabbítja a Kárpátalján élők javára indított karácsonyi adománygyűjtését az evangélikus egyház

Meghosszabbítja december 20-ig a Kárpátalján élő rászorultak és a háború elől menekülők támogatására indított karácsonyi adománygyűjtését a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE).

Az egyház az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy a pénzbeli felajánlásokból a menekülteket fogadó evangélikus diakóniai intézmények helyszíni munkáját, valamint a Kárpátalján élő rászorultakat, az oda, illetve Kelet-Magyarországra érkező menekülteket segítik takarók, fűtőeszközök, termoszok és főzőlapok vásárlásával.

Adakozni online bankkártyás fizetéssel a Perselypénz.hu oldalon vagy banki átutalással lehet a 11707024-20478070 bankszámlaszámra az M.EV.EGYH. rendkívüli gyűjtés megjelölésével.

A közleményben kitértek arra:

az akció keretében Fabiny Tamás, az MEE elnök-püspöke és Fábri György északi egyházkerületi felügyelő december 12-én Kárpátaljára utazott,

hogy a szolidaritás kifejezése mellett személyesen tájékozódjanak a szükségletekről, illetve az eddigi gyűjtés eredményeként paplanokat, kesztyűket, tartós élelmiszert, könyveket és karácsonyi ajándékokat adtak át a rászorulóknak.

Kiemelt képen: Fabiny Tamás (Fotó: MTI/Balogh Zoltán) 

Ajánljuk még