logo

Műsorújság

Rendkívüli

Túszokat ejtettek egy drezdai bevásárlóközpontban

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Német túszdráma: kimenekítettek egy gyereket is, a túszejtő előtte lelőhette saját édesanyját

Túszokat ejtettek Drezda egyik bevásárlóközpontjában szombat délelőtt, a rendőrség későbbi beszámolója szerint a túszokat sértetlenül kimentették, a gyanúsítottat letartóztatták.

Az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontban kialakult helyzet „átláthatatlansága” miatt nem derült ki azonnal, hány embert ejtettek túszul. A bevásárlóközpontot kiürítették, a téren zajló karácsonyi vásárt bezárták.

A Bild című német napilap beszámolója szerint egy fegyveres ember agyonlőtt egy nőt, ezután berontott az egyik helyi rádióállomásra.

Itt több lövést is leadott, s ezt követően menekült be a bevásárlóközpontba, ahol több embert is túszul ejtett.

A Radio Dresden nevű rádióállomás honlapján megerősítette a hírt, mely szerint reggel fél 9 órakor irodájukba egy fegyveres rontott be és többször is elsütötte fegyverét.

Hatósági beszámolók szerint a rendőröknek nem sokkal déli 12 óra után sikerült telefonos kapcsolatot létesíteni a gyanúsítottal, aki elbarikádozta magát az Altmarkt-Galerie egyik helyiségében.

Nem sokkal később közölték, hogy a túszdráma vérontás nélkül lezajlott:

a túszokat — a bevásárlóközpont egyik dolgozóját és egy gyereket — sértetlenül kimenekítették, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat.

A drezdai rendőrség a nap folyamán közölte, hogy Drezda Prohlis városnegyedében egy családi házban rátaláltak egy halott nőre reggel 7 óra után, aki vélhetően annak a 40 éves férfinak az édesanyja, aki a túszokat ejtette. A kialakult helyzet miatt a belvárosi közúti- és tömegközlekedést is korlátozták, a hatóságok a városrész elkerülésére szólítottak föl.

Ajánljuk még