logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb letartóztatási parancs Biden lopással vádolt államtitkára ellen

| Szerző: hirado.hu
Újabb bűncselekmény miatt adtak ki letartóztatási parancsot Joe Biden vállaltan nem bináris (transzvesztita), energetikai ügyekért felelős helyettes államtitkára ellen. Sam Brinton alig néhány hete bevallotta, hogy szeptember 16-án csomagokat lopott a minneapolisi repülőtéren.

A kiégett fűtőelemek és hulladékok elhelyezéséért felelős helyettes államtitkár-helyettes, mint a rendőrségi közleményből kiderül, ugyanazt a bűncselekményt követte el a Las Vegas-i repülőtéren is – közli a KLAS TV, az Egyesült Államok keleti partvidékének hírtelevíziója. Az állítólagos újabb lopás időpontját még nem hozták nyilvánosságra – írja a Zero Hedge amerikai hírblog.

Kapcsolódó tartalom

Tűsarok, piszkos bomba

Brinton 2022. januári kinevezését egy vezető posztra, a nukleáris ipar érzékeny területére, a Biden-kormányzat „befogadásának” fényes példájaként üdvözölték,

fogalmaz a Zero Hedge –, Brinton pedig úgy ünnepeltette magát, mint az első vállaltan „nemileg fluid személyt”, aki Amerikában szövetségi vezetői pozíciót tölt be.

A Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT) nukleáris tudományokból és mérnöki tudományokból diplomázott Brinton kinevezése okán – idézi fel a Zero Hedge – sokan felvonták a szemöldöküket. Nemcsak extrém öltözködése miatt, melynek elengedhetetlen eleme a női ruha és a tűsarkú cipő, hanem nyilvános közösségimédia-posztjai okán is, melyek a politikus különös kedvteléseit tükrözték.

A nukleáris hulladékokat felügyelő, magas rangú amerikai tisztviselő mindeközben olyan anyagokhoz fér hozzá, amelyek rossz kezekbe kerülve alkalmasak egy „piszkos bomba”, azaz a terroristák által bevethető, nukleáris anyagokat tartalmazó robbanószerkezet létrehozására, és talán valami még rosszabbra is – figyelmeztet a Zero Hedge.

 

A harmincöt éves Brinton felső vezetői beosztása a ranglétra tetejére emeli a politikust, így

178 063 dolláros fizetése bőven elegendő kéne hogy legyen vásárlásainak finanszírozására, mégis sorozatos poggyásztolvajlással vádolják

– írja a Zero Hedge.

Börtönben lehet „büszke” Brinton

Las Vegasban

a politikust most 1200 és 5000 dollár közötti értékű vagyontárgyak nagy értékű ellopásával vádolják.

Brinton a minneapolisi incidens miatt ideiglenesen volt szabadlában. Korábbi lopása okán Joe Biden elnök adminisztrációjának tagja öt évig terjedő szabadságvesztéssel, tízezer dolláros pénzbírsággal vagy mindkettővel is büntethető.

A múlt héten a Fehér Ház nem volt hajlandó megmondani, hogy Brinton még mindig megkapja-e a fizetését – fűzi hozzá a Zero Hedge.

Az ügy kapcsán a Fox News pár hete azt írta, Brintont november elején szabadságra küldték. A kormányzatimunkaerő-felvételt követő átvilágítás után, november elején már egy másik tisztviselőt, Kim Petryt nevezték ki az energetikai ügyek helyettes államtitkárának.

A Fox News megkeresésére az energetikai tárca azt a választ adta, hogy Sam Brinton szabadságon van, és Kim Petry látja el a kiégett fűtőelemekért és a nukleáris hulladék ártalmatlanításáért felelős helyettes államtitkári feladatokat. A kabinet arra azonban nem adott választ, hogy mi áll Brinton szabadságolása mögött.

Ajánljuk még