logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Legnagyobb álma válik valóra az amputált lábú apró jótékonykodónak

| Szerző: hirado.hu
Megható történet jelent meg a napokban a brit sajtóban. Sokak számára lehet követendő példa az a nyolcéves, műlábakkal közlekedő kisfiú, aki nehézségei ellenére is mások megsegítésében leli legnagyobb örömét. Jótékonykodását a számára lehető legnagyobb ajándékkal jutalmazták.

 

A kis Tony Hudgellt csecsemőkorában bántalmazták a szülei. A folyamatos fizikai erőszak miatt elfertőződtek a sebei, s ennek következtében később 23 műtéten és nyolc vérátömlesztésen esett át, 41 napos korában pedig mindkét lábát amputálni kellett – számolt be róla a Daily Mail.

A kisfiú jelenleg mankó nélkül, műlábakon tanul járni.

Szüleit 2018-ban bűnösnek találták gyermekkínzásban, tíz év börtönbüntetést kaptak. A kisfiú előbb gyermekotthonba került, majd később szerető otthonra talált, miután nevelőszülei örökbe fogadták.

A kisfiút a nehézségei sem zavarják és rendszeresen hatalmas távokat tesz meg, hogy másoknak segítsen. Szülei alapítványt hoztak létre neki, amelyből a felépülését támogatni tudják, azonban más, hasonló helyzetű gyerekek megsegítéséről sem feledkeznek el.

Jótékonysági sétákat szerveznek Tonynak. A kisfiú korábban annak a kórháznak gyűjtött, amely megmentette az életét, 2020-ban pedig egymillió angol fontot juttatott a brit egészségügynek azzal, hogy 30 nap alatt 10 kilométert sétált.

Teljesítményét Katalin walesi hercegné, Vilmos walesi herceg és Boris Johnson, volt brit miniszterelnök is elismerte.

A jótékonykodó kisfiú alapítványát nemrég megtámogatta egy utazási iroda is, mely Lappföldre, a Mikulás otthonába is szervez túrákat. A cég jóvoltából pedig Tony egy elképesztő ajándékot kapott karácsonyra: személyesen találkozhat a Lappföldön a Mikulással.

Tony a napokban indult a lappföldi Luostóba, a négynapos útra vele tartanak örökbe fogadó szülei és három testvére.

Tony Hudgell külön engedélyt kapott az iskolájától az utazásra, a walesi hercegné pedig levélben adta áldását az útra, egyben gratulált „elképesztő adománygyűjtési erőfeszítéseihez”, amelyekről azt mondta, hogy nagyra értékelték, és hozzátette: „Mindannyian büszkék vagyunk arra, amit elért!

A kiemelt képen a jótékonykodó kisfiú, Tony Hudgell (Forrás: Facebook/Tony Hudgell Bears Journey)

Ajánljuk még