logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Évzáró az Amerikai Magyar Koalíciónál: sokkal több köt össze, mint, ami elválaszt minket

Az Egyesült Államokat és Magyarországot sokkal több köti össze, mint ami elválasztja – hangzott el az Amerikai Magyar Koalíció hagyományos évzáró vacsoráján a washingtoni magyar nagykövetségen, az eseményről a szervezet sajtóközleményben számolt be.

A múlt pénteki rendezvényen Takács Szabolcs köszönetet mondott a magyar-amerikai szervezet idei munkájáért, kiemelve, hogy október 23-án Atlantában felavatták a magyar szabadságharcos szobrot, és ukrajnai segélyalapot hoztak létre. A diplomata elismerését fejezte ki a Magyar Emberi Jogok Alapítvány tevékenységéért a kárpát-medencei magyarok jogvédelmében.

Andrea Lauer Rice, az Amerikai Magyar Koalíció elnöke a magyar-amerikai kapcsolatokat méltatva rámutatott, hogy a biztonság-, védelempolitikai és gazdasági kapcsolatok, valamint a kulturális csere területén optimista kép rajzolódik ki az együttműködést és partnerséget tekintve. Megfogalmazása szerint sokkal több közösben osztozunk, mint ami elválaszt bennünket.

Az esemény díszvendége Andrew Bremberg, a washingtoni székhelyű Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány és Múzeum elnöke volt, aki előadásában a szabadság megőrzésének és védelmének fontosságáról beszélt. Rámutatott, hogy miközben Európa geopolitikai válsággal szembesül a ukrajnai háború formájában, azalatt Európa és az egész Nyugat nihilizmusba esik, és elveszíti a saját magába vetett hitet, a saját jóságának, közös értékeinek és a szabadság fontosságának érzetét.

Reményét fejezte ki, hogy a közelgő karácsonyi időszak is lehetőséget ad a nyugati világnak arra, hogy újra felébressze magában a lelkiismeretet, és ösztönzést nyer azoktól, akik a múltban küzdöttek a szabadságért, valamint segítséget nyújt azoknak, akik ma harcolnak a szabadságért.

Ajánljuk még